Apple's nieuwe feature scant foto's voor detecteren kindermisbruik

Apple bevestigt de plannen voor het uitrollen van een systeem dat foto’s met kindermisbruik kan detecteren op iOS, macOS, watchOS en iMessage.

Dit topic dient als reactie-hub voor bovenstaand artikel. Via dit topic kun je op het artikel reageren. Je reactie wordt ook automatisch onder het artikel op de website getoond.

Zeer ongewenste ontwikkeling dat een bedrijf dat zegt ‘privacy’ in een hoog vaandel te dragen zijn eigen gebruikers gaat controleren op inhoud.

Natuurlijk begint zoiets met iets waar we allemaal wel van kotsen dat het gebeurt en dus vinden we het al snel ‘goed’ dat Apple dit doet.

Maar het probleem ligt natuurlijk dieper.
Want als Apple dit kan en doet, kan het natuurlijk zonder enige moeite ook ieder ander bestandje van jou en mij gaan bekijken en waar eindigt het dan…

Dat zijn praktijken die je verwacht in een land met een fout regime.
Niet van een bedrijf dat zijn mond vol heeft over het waarborgen van je ‘privacy’, want die is blijkbaar ver te zoeken bij Apple als dit idee wordt doorgezet.

Rotte appel.

Kwestie van tijd voor het ingezet gaat worden voor andere doeleinden. Erdogan die Apple gaat verplichten erdogancartoons te filteren, moslim landen die gay porno eruit willen halen, de Amerikanen die foto’s van bekende zaken willen opsnuffelen.

Functioncreep, Mark my words. Nee Apple, hele slechte ontwikkeling. Blijf met je vingers van mijn data.

Het scannen van persoonlijke content maakt Apple geen haar beter dan een Microsoft, Google of Facebook.