Applewatch valdetectie

heeft iemand ervaring met de valdetectie, en in het bijzonder werkt het bellen van 112?

Zal mijn zus morgen eens pootje lappen.

Zover als nu bekend is werkt het bellen naar 112 ook (aangezien hiervoor het algemene internationale alarmnummer wordt gebruikt).
Zie ook:

https://www.onemorething.nl/2018/08/zeg-geen-108-tegen-siri/

En of valdetectie werkt?

https://youtu.be/G7xI2dUPN3A

Valdetectie op een Applewatch heb je alleen wat aan als je in een land woont waar LTE aangeboden wordt door de telecomproviders.

In NL is dit (nog) niet het geval.

Huh? LTE niet in NL? LTE is 3.9G, dus nog van voor de 4G standaard.

Cellular wordt (nog) niet ondersteund in Nederland. Andere naam, zelfde probleem. Je hebt dus nog steeds je iPhone nodig voor de verbinding met de hulpdiensten.

Celllular op de AW, zodat je 'm stand-alone als valdetector kunt gebruiken; duidelijk. Dat is toch wat anders dan wat @EagerB0bNerd schrijft.

 

Dat je de iPhone bij je moet hebben (omdat wij geen AW cellular hebben), lijkt me geen al te grote beperking, gezien het feit dat tegenwoordig elk mens zo’n beetje fysiek is vergroeid met zijn phone.

Dat je de iPhone bij je moet hebben (omdat wij geen AW cellular hebben), lijkt me geen al te grote beperking, gezien het feit dat tegenwoordig elk mens zo’n beetje fysiek is vergroeid met zijn phone.
Juist wél een beperking van het nut van valdetectie. Het kan bjjvoorbeeld bijzonder nuttig voor oudere mensen. Die lopen echt niet dag en nacht met hun iPhone te slepen. Zeker niet in huis, waar de meeste ongelukken gebeuren. Als ze er al een hebben. Mijn overbuurvrouw van 90 heeft geen iPhone maar wel zo'n zender aan een koordje om haar nek waarmee ze hulpdienst kan bellen als ze gevallen is. Maar dan moet ze wel nog op de knop kunnen drukken.

Handige van valdetectie op de AW is juist dat je NIET een iPhone bij je hoeft te hebben, het werkt altijd. Mits hij natuurlijk zelf kan verbinden met het mobiele (cellular, 4g, LTE, whatever) netwerk.

Het is maar hoe je het bekijkt.

 

Je hoeft natuurlijk de iPhone niet mee te slepen; met ergens centraal neerleggen kom je een heel eind in een niet te groot huis. Als je maar in Bluetooth bereikt bent van de iPhone.

 

Een heel goed alternatief voor de ontbrekende bel-autonomie is ‘bellen via Wi-Fi’.

Daarmee is jouw ‘overbuurvrouw van 90’ juist in en rond haar eigen huis (in bereik van haar Wi-Fi netwerk) ook afgedekt.

 

https://www.iculture.nl/gids/wifi-bellen-iphone/

https://support.apple.com/nl-nl/HT203032

@goeiendag: Ze heeft geen wifi.

@EagerB0bNerd: leg je dat even aan.

Internet heeft ze niet en dat gaat er ook niet komen. Ze heeft een vaste telefoon, abo op de krant, kast met boeken en luistert naar de radio. Toen pakweg een jaar geleden de radiozenders via de kabel andere frequenties kregen heb ik de radio opnieuw moeten instellen voor haar. Elke morgen als wij de deur uitgaan kijken we of ze wakker is. Zoniet, bellen we haar op om te informeren hoe het is. Als ze niet opneemt gaan we even kijken, we hebben een sleutel. Een jaar geleden is ze buiten bewustzijn geraakt en gevallen in het trappenhuis. De buurman vond haar en heeft de ambulance gebeld. Sindsdien heeft ze die zender. Als ze op de knop drukt krijgt ze contact met de alarmcentrale via een speaker in de woonkamer. Dat is hoe het werkt met veel oude mensen. Of ze hebben een soort noodlijn, een rood touwtje wat horizontaal loopt door het huis en in de badkamer. Als je dan valt en zelf niet meer kan opstaan kan je aan het touwtje trekken.

Voor zulke situaties zou een AW met valdetectie een mooie oplossing zijn, ware het niet dat je een AW elke dag moet opladen wat voor hoogbejaarde mensen best veel gevraagd is. Plus dat je geen valdetectie hebt als het ding aan de lader hangt.