Applications-map en root niet meer toegankelijk! - Dit is echt ****!

Help: ik heb een heel groot probleem met MacOS X! Ik gebruik de laatste versie (10.1.4). Ik kan niets meer naar de Applications-map (die van de root, dus niet in een userdir) slepen. Volgend berichtje wordt weergeven: "Het onderdeel 'blabla' kan niet worden verplaatst omdat 'Applications' niet kan worden gewijzigd. Ik heb al gekeken in het info-venster en de map is niet beveiligd. Maar wat raar is, in het info-venster kan ik niets wijzigen! Ik heb dan ingelogd op een apart admin-account (dat ik ongewijzigd laat om problemen op te lossen, dus een fresh admin-account) en daar is het same shit!

Uiteindelijk wilde ik dan in de root proberen de privileges te wijzigen en ik kan mijn root niet meer activeren. Hij geeft een fout weer. Ik heb geprobeerd de root te activeren via Netinfo-manager.

Wie kan er mij helpen? Help…

Het inloggen als root is al een keer besproken misschien heb je daar wat aan: [url=http://www.macosx.nl/forum/viewtopic.php?t=368]http://www.macosx.nl/cgi-bin....hl=root[/url]

Succes nog!

Er zijn een aantal applicaties die de permissies weer "repareren", zie [url=http://www.versiontracker.com/mp/new_search.m?productDB=mac&mode=Quick&OS_Filter=MacOSX&search=permissions]deze link[/url].

Adriaan

Zoals ik bij [url=http://forum.im.be/UltraBoard.cgi?action=Read&BID=44&TID=578&SID=18533]IM[/url] en [url=http://www.macfreak.org/cgi/ikonboard/topic.cgi?forum=9&topic=260]MacFreak[/url] al aangaf: Een tweede manier op de root te benaderen en zijn wachtwoord te wijzigen:

1 Applications/Utilities/NetInfo Manager/ Domein/
indien niets gebeurt > Open het directory " /. "

2 Open het slotje onderlinks en vul je admin wachtwoord in

3 Klik Users in de tweede lijst klik een gebruiker wiens wachtwoord je kent.

4 In het Eigenschapvenster onderin dubbelklik je op de waarde die achter passwd staat - het is het geëncrypteerde wachtwoord - en kopiëer dit.

5 Klik root - het originele wachtwoord is * wat betekent dat niemand nu als root kan inloggen. * in het passwd veld zetten is een manier om een gebruiker te blokkeren.

6 Dubbelklik in het veld waar * staat en plak het geëncrypteerde wachtwoord om * te vervangen.

7 Selecteer Bewaar in het Domeinmenu. Je krijgt de vraag of je de wijziging wil bewaren. Klik Update This Copy of het Nederlandse equivalent.

8 Selecteer Herstart alle NetInfo-domeinen op lokale host onder het Opties menu.
Een waarschuwingsvenster verschijnt om te vragen of je echt de NetInfo-server wil herstarten. Klik Ja

9 Sluit het slotje door erop te klikken om verdere wijzigingen te verijdelen. Sluit NetInfo Manager.

Ok, even updaten: de Applicationsmap heb ik weer toegankelijk kunnen maken dankzij BatChmod en. :)

Maar mijn root is nog altijd niet toegankelijk. De truck van MichelVDB heeft niet geholpen. Het is echt heel raar, en werkt op mijn zenuwen! Ook omdat ik niet weet waarom het zo gekomen is! Zulke zaken doen me eerder aan Windows denken dan aan Mac. Daar krijg je ook zulke raadselachtige fouten.

Het lijkt wel of mijn NetInfo-manager database beschadigd is. Ik heb er iets over gelezen op MacOSXhints.com, dat je een nieuwe database kan aanmaken in de single-user mode, maar dan ben je, geloof ik, je oude users kwijt.

Weet iemand hier iets meer over?

Thx!