audio fac

Ik wil een audiofile in toast branden maar dat gaat niet. Het audiofile-icoon is een luidsprekertje in een cirkel en heet "flac". Hoe kan ik zo'n bestand omzetten naar iTunes. Ik heb het bestand wel kunnen branden als "data" maar dan speelt het niet af op de cd-speler. Wie weet de oplossing?

Gebruik MacFLAC om er een *.AIFF of *.WAV geluidsbestand van te maken, het is een eenvoudig edoch doeltreffend programma:

[img:bbbac2d55f]http://www.danrules.com/macflac/macflac-2.1.2.jpg[/img:bbbac2d55f]

MacFLAC is te vinden op:

http://www.danrules.com/macflac/

FLAC staat voor Free Lossless Audio Codec. Meer informatie op:

http://flac.sourceforge.net/

[edit]

een .wav of .aiff bestand kan iTunes gewoon branden of omzetten naar AAC. Het kan zijn dat het één lang bestand is van enkele honderden Mb’s, met een cuesheet erbij. Die laatste kan je gebruiken om het lange bestand op te knippen in losse bestanden.Op de pc gaat dat automatisch tijdens het branden in Nero, op de mac moet je handmatig knippen met zoiets als Roxio CD Spin Doctor, waar je zelf de tracks moet aanwijzen. Teksteditor kan een cuesheet gewoon lezen en daaruit kan je opmaken waar de trackmarkers geplaats moeten worden. Zoek anders even op het forum voor nadere uiteg. Succes.

Enorm bedankt! Met enige trots kan ik zeggen dat ik er via google ook net achter gekomen ben.Heb het bestand af kunnen spelen in iTunes en gebrand op een RW en zie daar : het nummer speelt nu op de reguliere cd-speler. Ik wilde deze vondst zojuist vol glimmende trots op het forum zetten, maar jijj wist het al. In ieder geval bedankt voor de moeite.