Automatisch openen bij opstarten uitzetten (Lion)

Heb dat hier net geïnstalleerd. Bij het opstarten worden diverse programma's geopend zoals photoshop e.d. Waar kan ik instellen dat dit niet meer geopend wordt bij het opstarten ?

Lion 10.6? Is dat een pre-prerelease? :)

Heb je al eens gekeken onder Instellingen? Bij je account? Waar het onder Leopard en Snow Leopard ook al te vinden was?
En moet er voor iedere vraag over Lion nou echt steeds een nieuw draadje gestart worden? Probeer eens wat, Google wat rond, kijk eens in andere topics waar je aan kunt haken en open daarna pas een keer zelf een draadje..

ctrl klik en dan onder opties > openen na inloggen uitvinken

op photoshop

[quote=paradoxdesign url=http://www.onemorething.nl/community/topic/os-x-lion-106#post-2264339 time=1311842527]Lion 10.6? Is dat een pre-prerelease? :)[/quote]
Misschien beter corrigeren dan eens goed lachen met een 60+.
Speciale humor van boven de Moerdijk ?

Spit nou alsjeblieft eens heel nauwkeurig alle panelen van Systeemvoorkeuren door.

[url=http://www.onemorething.nl/community/topic/het-grote-macosx-lion-talk-topic-wwdc-2011/page/58]Ik heb het hier ook nog uitgelegd.[/url]

@sunkeeper; daar leg je uit hoe vensters van de programmas (dus eigenlijk de documenten) opnieuw worden geopend als een programma is gesloten en opnieuw geopend.

Maar ik denk dat de TS juist vraagt over de "feature" dat apps die open stonden bij afsluiten automatisch weer openen. Kun je uitleggen hoe je dat kan uitschakelen? Ik persoonlijk vindt dat kei irritant. Als ik aan het eind van de werkdag Control Command Option Eject indouw om me mac af te sluiten dan doe ik dat zonder eerst alle apps af te sluiten. Dan wil ik niet dat de volgende dat al mijn apps weer openen met alle documenten van de dag ervoor. (Eén van de redenen die mij tegenhoud om te upgraden)

ik weet ook nog niet hoe je het voor het hele systeem uitzet!

[quote]
Misschien beter corrigeren dan eens goed lachen met een 60+.
Speciale humor van boven de Moerdijk ?
[/quote]
Sorry dat ik niet even de leeftijdscheck heb gedaan voordat ik reageer...
't is in ieder geval de humor die onder de Moerdijk kennelijk ontbreekt..

Onder de Moerdijk of zuid van de Moerdijk?:grin:

Ik denk dat mensen wat zorgvuldiger hun probleem moeten omschrijven om dit soort spraakverwarringen te voorkomen. Gaat het hier nou om de zelf ingestelde programma's in het voorkeurspaneel 'Login items' of gaat het om Resume?

Het gaat hier om "Resume applications that were open when shutting down OS X"

Dat is toch de optie die ik in de link gaf?

Zo niet, laat dan maar zien welke optie het wel is...:confused:

Hier is de oplossing voor je probleem:

http://osxdaily.com/2011/07/18/disable-mac-os-x-lion-resume-window-restore/

Er moet blijkbaar toch nog iets anders worden uit- of aangehinkt want bij het aanzetten van mijn iMac opent er ook een werkblad van excel. Ik ben hier echt radeloos… Wie help ?

Wanneer je je Mac uitzet of uitlogt, kun je ook aangeven of je je vensters weer wilt openen wanneer je weer inlogt. Maar ik geloof dat dit een bug is in Lion.

[quote=koen url=http://www.onemorething.nl/community/topic/os-x-lion-106#post-2287286 time=1315217265]Wanneer je je Mac uitzet of uitlogt, kun je ook aangeven of je je vensters weer wilt openen wanneer je weer inlogt. Maar ik geloof dat dit een bug is in Lion.[/quote]
Blijkbaar is het opgelost. 't is altijd zo simpel, zo simpel dat ik er overkijk ! Dank !!