Automatisch verbinden met ADSL

Omdat ik nog steeds op zoek was naar een oplossing voor het automatisch verbinden met internet via ADSL, heb ik via versiontracker de nieuwste versie van DigiTunnel gedownload en geinstalleerd. De installatie is eenvoudig en het werkte direct goed. Het programma is bepaald niet gratis, het kost $58 maar je kunt het een maand proberen voor je het koopt.

DigiTunnel 1.2b1

Als je een ethernet modem, heb kun je er voor zorgen dat die voor je inbelt. 1 keer instellen en dan nooit meer aan denken :-D

Heb ik, maar wel de oude versie zonder routerfuntie. Voor mij is het dus kiezen tussen een nieuw router, een modem incl. router of deze softwarematige optie.

Die ik dus eerst een maandje GRATIS ga proberen…

Geldt [i:e0acab076d]ingebouwd ethernet[/i:e0acab076d] bij de iMac als modem?

nope

Nee. Het ADSL modem is een appart kastje dat via de splitter is aangesloten op de telefoonlijn. Dit kastje is vervolgens met een netwerkkabel verbonden met de ethernetkaart die in de iMac zit.

MacX is was je net voor :P

Afhankelijk va het type modem dat je hebt kun je 'm tweaken. Bij mij leverde dit vorig jaar het volgende op. Geen tunnel-protocol meer maar altijd direkt on-line en het aktiveren van de router funktie die al ingebouwt was maar niet aktief op de "home" modellen.

http://www.bruring.com/nuke/

Aangezien Alcatel niet blij was met de tweak kan het ff zoeken zijn om een goede beschijving te vinden.

Je kan ook even hier kijken !!!!

http://www.sateh.com/hacks/alcatel.php

:innocent: