Automatische accent keuze bij toetsen is verdwenen

Kennen jullie dit probleem? Ineens is het in Mac OSX niet meer mogelijk bij het indrukken van bijvoorbeeld een a, om bij langer indrukken te kiezen voor bijvoorbeeld een umlaut. Ik werk met Mountain Lion. Hoe herstel je dit?

Gewoon de Mac manier aanleren: option U + letter voor umlaut, option e+letter voor é, option i+ letter voor dakje, option ` + letter voor è.
Dat langer indrukken is maar niks.
Heb jouw manier trouwens nog nooit in OSX gezien. Ken het alleen van iOS.

@computer space:

(Hier werkt het dus wel.)

[quote=computer space url=http://www.onemorething.nl/community/topic/automatische-accent-keuze-bij-toetsen-is-verdwenen/#post-2556844 time=1370158419]Dat langer indrukken is maar niks.[/quote]Weet je wat erg handig is aan meerdere manieren om hetzelfde te bereiken? Dat iedereen die kan gebruiken, die hij of zij het makkelijkst vindt.

[quote=computer space url=http://www.onemorething.nl/community/topic/automatische-accent-keuze-bij-toetsen-is-verdwenen/#post-2556844 time=1370158419]Heb jouw manier trouwens nog nooit in OSX gezien. Ken het alleen van iOS.[/quote]Gebruik je nog Snow Leopard of eerder?

Misschien een ander toetsenbord ingesteld in Systeemvoorkeuren?
Krijg je het bij geen enkele letter meer?
Heb je de Mac al eens herstart?

@computer space: wat een belachelijke reactie van jou…

Hier werkt het ook niet meer (ML 10.8.3). Heb die functie de vorige maanden nochtans vaak op de Mac gebruikt.

Goed, ik zal jullie dan maar even de oplossing geven: zet in Systeemvoorkeuren de schuifregelaar van Toetsrepeteertempo naar rechts (in ieder geval niet op Uit).

Een herstart was al voldoende.

Herstart idd, tnx!