Avatars op ons forum.

Ik zit momenteel bij de redactie van onze schoolkrant die over gaat op een website. Alles gaat goed en wel om binnenkort te beginnen maar ons forum, gemaakt met phpbb.nl heeft een klein probleempje. Ik heb de Avatars op maximaal 80 x 80 staan en maximaal 12 kb. Dat gaat met uploaden goed maar bij gebruik van Avatar van een andere site wordt de grote niet aangepast.

Kan iemand mij vertellen hoe ik dat doe?

Bedankt

Sascha

waarom wil je dat beperken dan?

Als iemand met een avatar van 160 x160 aan komt zetten gaat de Lay-out eraan.

ja dat gebeurt hier soms ook wel eens, die mensen krijgen dan een pb van moderator/beheerder...

Ja maar je kan met behulp van php ook de afmetingen van het plaatje opvragen en vervolgens kijken of het plaatje wat je upload voldoet aan de opgegeven grootte, zo niet, dan mag je het plaatje niet uploaden... of je maakt het zo, dan het plaatje dan wordt geresized naar 160*160..

er is ook een phpbb MOD die zorgt ervoor dat de avas auto op de gewenste grote worden weergegeven zelfs as je dikke wallpaper upload maja dan gaat forum wel traag

Zit er niet gewoon standaard in phpBB, tenminste ik ben dat welleens tegengekomen tijdens het installeren van een phpBB forum : maxium avatar file size.... Of dat nu over de grootte qua kb's of qua pixels ging weet ik ff niet

ja je kunt opgeven hoe groot het bestand mag zijn maar voor de rest wordt er dan niks mee gedaan, als in, er wordt niks geresized ofzo. Daar zijn vast en zeker wel mods voor geschreven, probeer es op een phpbb forum te kijken?