avi encoden

Als ik met mijn camera film opneem dan wordt dat een .avi bestand, wil ik het op DVD branden dan gaat Toast dat encoden, prima hoor en goede kwaliteit ook, maar het duurt vreselijk lang, is er een programma (liefst freeware) dat dat encode sneller doet?

Encoden is een zware klus. Ik heb hier een vrij recente iMac 24 inch waarmee ik ook wel eens een filmpje converteer. Daar gaat ook hier veel tijd in zitten. Ik werk met veel verschillende programma's waarvan iSquint de snelste lijkt te zijn. Of dit echt zo is durf ik niet zeker te zeggen omdat ik dit soort klusjes meestal voor het slapen gaan aanzet ;)

je kan hardware encoders aan schaffen die het werk voor je oplossen of software matig

ik heb betaald voor deze software en deze zet alles om naar een bruikbaar formaat.
http://www.iskysoft.com/video-converter-mac.html

je kan het gratis testen dan krijg je een water merk door je werk heen maar dat geeft niet. je krijgt dan wel een indruk wat of hoe het is.

(Als het voor eigen gebruik is): Nog sneller gaat het als je je camera met een videokabel aan je TV hangt. Dan hoef je het filmpje niet te converteren naar DVD-formaat om het te kunnen bekijken in groot formaat op je TV.

Een alternatieve manier om snel een DVD te branden van een filmpje (AVI met MJPEG video) op je computer is via de OneStep DVD optie in iDVD. Het encoderen zal iDVD waarschijnlijk niet sneller doen dan Toast wat je nu gebruikt.

[img:83def0fe97]http://img150.imageshack.us/img150/6771/onestepdvdfrommovie.jpg[/img:83def0fe97]

Probeer Handbrake is?

http://handbrake.fr/?article=download

[quote:da346cedb1="Scrooge McDuck"]Probeer Handbrake is?[/quote:da346cedb1] Leg dan ook even meteen uit hoe je daar een DVD mee [i:da346cedb1]maakt.[/i:da346cedb1]

bedankt voor alle tips, ik ga er vanmiddag mee aan de slag :)

[quote:a610ecf1d6="Pieterr"][quote:a610ecf1d6="Scrooge McDuck"]Probeer Handbrake is?[/quote:a610ecf1d6] Leg dan ook even meteen uit hoe je daar een DVD mee [i:a610ecf1d6]maakt.[/i:a610ecf1d6][/quote:a610ecf1d6]

Weet ik veel, ik brand geen DVD’s.