Avi-filmpje van digitale camera op html-pagina

Nu heb ik dus zo'n mooie digitale fotocamera, kan ik ook kleine filmpjes mee maken. Die zijn in AVI-formaat.

Ik kan zo’n filmpje bewerken met iMovie, beetje inkorten, fade in, fade out en zo.

Maar nu wil ik dat filmpje gaat op een html-pagina zetten, zodat al mijn vrienden het filmpje ook kunnen zien. Ik heb vrienden die een Mac hebben, maar - ik moet bekennen - ik heb ook vrienden die Windows gebruiken.

Kan iemand mij op weg helpen hoe ik dat filmpje uit iMovie op een html-pagina kan krijgen?

  • Hoe moet ik het dan opslaan?

  • Welke html-code moet ik gebruiken zodat mijn vrienden het filmpje kunnen zien?

code: <object classid="clsid:02BF25D5-8C17-4B23-BC80-D3488ABDDC6B" width="320" height="256" codebase="http://www.apple.com/qtactivex/qtplugin.cab#version=6,0,2,0"> <param name="controller" value="TRUE"> <param name="type" value="video/quicktime"> <param name="autoplay" value="true"> <param name="target" value="myself"> <param name="src" value="/movies/movie.mov"> <param name="pluginspage" value="http://www.apple.com/quicktime/download/indext.html"> <embed width="320" height="256" controller="TRUE" target="myself" src="value="/movies/movie.mov" type="video/quicktime" bgcolor="#000000" border="0" pluginspage="http://www.apple.com/quicktime/download/indext.html"> </embed> </object>

je hebt zowel een object als een embed tag nodig voor de verschillende browsers. Verder kun je je filmpje het best als mpg opslaan om het universeel te houden.

Awi, dankjewel voor de code. Maar nu heb ik nog wel het filmpje nodig. Ik heb het filmpje wel in iMovie staant, maar:

[quote:b4b450a423=“awi”]Verder kun je je filmpje het best als mpg opslaan om het universeel te houden.[/quote:b4b450a423]

Als ik in iMovie kijk, bij Archief > Deel … , dan kan ik dat mpg niet vinden.

[color=green:b4b450a423]Hoe krijg ik mijn filmpje nou het beste uit iMovie?[/color:b4b450a423]

En begrijp ik je code goed, dat je QuickTime als player gebruikt? Mijn vrienden met Windows melden dat ze dat niet hebben :frowning: