AVI naar DVD

hallo, kan iemand mij uitleggen waar ik een programma kan vinden die mijn AVI bestanden kan omzetten naar met Toast te branden DVD films? momenteel als ik een video DVD maak an krijg ik de melding dat het bestand te groot is, en als video CD lukt al helemaal niet. ik heb me al wezeloos gezocht op internet maar alle AVI2DVD programma's zijn gemaakt voor Windhoos.

en het mag natuurlijk duidelijk zijn dat ik nog liever mijn AVI’s weggooi dan dat ik terug ga naar Windhoos…

alvast bedankt!

Waarom doe je het anders niet gewoon met iDVD ?

Mooi menutje erbij, AVI’s erop slepen en gas Bas…

FFMpeg doet dat. Voortaan ff zoeken in het archief: [url]http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=46844&highlight=ffmpeg[/url] [url]http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=43325&highlight=ffmpeg[/url] [url]http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=41544&highlight=ffmpeg[/url]

drie van de 258 hits op ffmpeg (je wist die naam natuurlijk niet, maar er is zat over geschreven)

dat heb ik al eens gedaan met een andere AVI, dat duurde ongeveer de hele dag om te converteren en de film werd een beetje haperig. het lijkt me toch dat er voor een Mac ook wel zulke programma's bestaan?

in ieder geval bedankt voor de reactie

FFmpeg heb ik al geprobeerd, na het lezen van de genoemde draadjes op deze site maar op de een of andere manier werkt dat niet. ik zoek gewoon een simpel programma die alleen van AVI naar DVD omzet.

FFmpeg heeft heel veel opties maar het werkt meestal wel. Ander probleem kan zijn de inhoud van je avi. Een avi-bestand heeft geen eenduidige structuur, maar is een containerformaat net als .mov Daar kan dus vanalles in zitten. Kun je de films wel goed afspelen op de mac? Als het een windows media player 9 of 10 structuur is dan kan het best zijn dat ie alleen afspeelt op een echte windows bak en zul je dus daarop moeten omzetten. Speelt ie gewoon af, dan zou ik toch nog eens wat prullen met ffmpeg, het zou dan moeten lukken.

het bestand draait prima in quicktime, scherp beeld, goed geluid. ik zal inderdaad nog eens gaan proberen met ffmpeg, waarschijnlijk gaf ik het te snel op bedankt voor de reacties!!

Ik heb bij de MediaMarkt een [url=http://www.cyberhome.de/en/Sections-article12-p1.html]DVD-speler[/url] gekocht voor €39. Het leuke van het goedkope ding is niet alleen dat hij heel klein is, maar ook dat hij AVI's kan afspelen. Het leukste is nog wel dat het ding srt ondertitelingen bij de AVI's accepteert..

DropDV is erg handig

(versiontracker)