Avi ---> vcd (svcd)

Is het mogelijk om van een avi. file een vcd of svcd te maken??? hoe? en welk progje heb ik daar voor nodig?

greetzz

[quote:7bd5b661e9="chonazz"]Is het mogelijk om van een avi. file een vcd of svcd te maken??? hoe? en welk progje heb ik daar voor nodig?

greetzz[/quote:7bd5b661e9]

Duh, daar is eigenlijk geen eenvoudig antwoord op mogelijk. Maar in het algemeen is het: Ja, das mogelijk. Of het gaat lukken is een heel andere en hangt af van een heleboel dingen waarbij misschien de belangrijkste wel is: tijd. Dit soort grappen duurt en duurt… Een voordeel is dat je je PC 's nachts gewoon aan laat staan en dus de beheertaken gewoon worden uitgevoerd :slight_smile:

Ok, het help wel enorm als je QuickTime Pro hebt aangeschaft, die heeft tenmiste al gelijk de codec aan boord die je filmpje gelijk in een formaat zet dat toast snapt. altijd handig. Dan hang het verder van het soort .avi af of het gaat lukken. Tegenwoordig zijn die veelal 3ivx of DivX video encoded en mp3 audio. Dat zijn je eerste twee echte problemen. ga naar http://www.3ivx.com/download/macos.html voor de 3ivx codec als die tenminste nog niet hebt (af een andere, er zijn andere soortgelijke codecs) en als je daar dan toch bent scroll effe naar beneden en neem gelijk een copietje van DivX Doctor II mee. Als het .avi’tje geen geluid heeft in de QuickTime player moet eerste effe die boel door de Doctor mangelen. Vaak kun je em dan al als Toast mpg saven met de QuickTime player. Soms heb je dan weer echter wel geluid en weer geen beeld en dan wordt het verhaal snel ingewikkelder, oplopend tot “onoplosbaar”

Zorg dat je in elk geval ook de volgende proggies hebt, altijd handig:

[list:7bd5b661e9]avi2mov (sorry, zo snel geen url) doet iets vergelijkbaars als DivX Doctor, vaak is avi2mov al genoeg.
ffmpegX: http://homepage.mac.com/major4
VCD Builder (versiontracker)
vcdtoolsx
[/list:u:7bd5b661e9]

breng verder nog wat tijd door op http://www.vcdhelp.com/ is wel hoofdzakelijk een op windows gerichte site maar wel errug informatief. En dan dus experimenteren dus en dat gaat je flink wat tijd kosten :slight_smile: (oh en diskruimte, dat ook)

Overigens is het niet altijd een goed plan van een .avi een vcd te maken. heb hier twee .avi’s met Bowling for Columbine (157Mb en 150Mb) en die passen als .mpg dus NIET samen op een VCD’tje, ze worden 604Mb en 575Mb

Zo, met dit moet je tenminste genoeg vooruit kunnen om te besluiten of je je hier wel mee wilt bezighouden :slight_smile:

Ongeloofelijk bedankt!!! het branden op cd is niet noodzakelijk! maar ik heb al mijn andere films ook in vcd staan! dus wou deze film ook ff omzetten! ik ga er meteen aan beginnen!

greetz