.Avi

Ik hoop heel erg dat jullie mij kunnen helpen, want ik snap helemaal niks van computers. En ik hoop dat ik in het goede forum ben :?

Ik heb via KaZaa een video clip gedownload, maar als ik hem wil afspelen dan geeft 'ie alleen maar geluid en geen beeld. Achter de bestandsnaam staat .avi en ik vraag me heel erg af hoe ik het in een video clip kan zetten. Moet ik nou iets downloaden zodat het een clip wordt of niet?

Ik hoop dat jullie kunnen helpen :smiley: En vraag gewoon alles wat jullie er nog meet over willen weten, maar ook niet zoveel, want ik snap der niks van :cry:

het is in videoformaat alleen soms kan quicktime het niet helemaal goed coderen, dat ligt aan jouw versie van quicktime.

Met het programma VLC (gratis) kun je bijna alles wel aan de praat krijgen.

http://www.videolan.org/

Het volgende programma zet de file ook goed om naar quicktime formaat :

http://doctor.3ivx.com/

Ik heb dat bestand/programma van VLC nu gedownload, maar hoe krijg ik het aan de praat?

Gewoon installeren en hopen dat het werkt?

in ieder geval heel erg bedankt :wink:

Heel erg bedankt :D Nu kan ik eindelijk mijn video clips gaan bekijken 8)

Gebruik mplayer voor het afspelen van .avi bestanden is veel beter! te downloaden bij: http://www.versiontracker.com

:slight_smile:

[quote:af57bf6b85="himac"]Gebruik mplayer voor het afspelen van .avi bestanden is veel beter! te downloaden bij: http://www.versiontracker.com

:)[/quote:af57bf6b85]

Laat dat veel beter zijn over aan degene die het probleem heeft?
Voor je het weet heb je met dit soort opmerkingen een aviplayer flame van hier tot aan verweggistan :smiley:

De extentie .AVI zegt helaas weinig over het "werkelijke" formaat van een filmpje. Vet kans dat het een DivX is die ook gewoon .AVI als extentie heeft gekregen. Voor zover ik weet is bijvoorbeeld DivX nog steeds geen formaat dat op een "officiƫle" manier aan QuickTime toe te voegen is (correct me if I'm wrong) maar alleen via allerlie dubieuze hacks.

Het is denk ik handig om bij het downloaden van fillmpjes uit minder legale circuits eerst na te gaan welke codec gebruikt is.

Je kan een divx plugin voor QuickTime downloaden bij www.divx.com Ook de plugin van www.3ivx.com biedt vaak uitkomst. Maar dan ben je er nog niet; vaak werkt het beeld dan wel maar het audio nog niet.

VLC en Mplayer zijn dan beide uitstekende alternatieven. Ze hebben allebei hun voor- en nadelen.

Maar idd .avi zegt niets veel over waarmee het beeld en geluid is ingepakt. Net zoals een qt-filmpje op allerlei manieren kan zijn ingepakt. Het voordeel van QT is wel dat vast staat welke soorten compresssors daartoe behoren.