babylon achtige woordenboeken voor Mac?

Hallo,

ik wil misschien ook wel overstappen. Een van de dingen die ik heel bang ben te gaan missen is echter Babylon. Dit geweldige woordenboekprogramma vertaalt in elk programma rechtsreeks woorden door het indrukken van het scrollwheel in elke geinstalleerde taal, zonder dat er verbinding met internet moet worden gemaakt. Bestaat er een soortgelijk programma voor de Mac?

Je hebt in ieder geval ook geen scrollwheel meer, maar sinds kort wel een scrollballetje. In de Widgets onder Tiger zijn wat woordenboeken verkrijgbaar. Widgets tover je met één druk op de knop tevoorschijn. Het zijn een soort miniprogramma's met allerlei functies. Je hebt een widget voor de beursstanden, het weer, rekenmachine, Itunes, Van Dale, en nog veel, heel veel andere. Kijk maar op http://www.apple.com/nl/macosx/features/dashboard/

Dit moet geen reden zijn om niet over te stappen.
Succes met je beslissing,
Erik

Bedankt voor je reply. De widgetwoordenboeken zien er erg interessant uit. Volgens mij zit er alleen geen Spaans -Engels of Spaans-Nederlands woordenboek bij. Zouden deze later toe te voegen zijn? Na nog wat verder te speuren las ik dat er mogelijk de mogelijkheid was om de woordenboeken in een Mac op een soortgelijke manier als in Babylon te gebruiken. Ik las dat je met CTRL en dan muisklik (of iets dergelijks) op een woord te vertaling/uitleg van een woord verschijnt. Is dit dan een nieuwe widget, of zit dat standaard in OSX? Ik ben een beetje geobsedeerd door handige vertaalprogramma's, maar als je regelmatig teksten in het Engels en Spaans leest en schrijft is een een-knops-muisoplossing echt veel handiger dan een gewoon digitaal woordenboek (IMHO).

Babylon is inderdaad een gemis. Op mijn PC gebruik ik het al jaren. Supersoftware!

Helaas is er niets wat de kwaliteiten van Babylon maar enigzins benaderd voor de Mac.

Babylon ken ik niet... Zelf gebruik ik al een tijdje ultra lingua (Portugees-Engels) op 10.3.9. Niet zo uitgebreid in talen en wsch beperkter dan babylon (geen ndl), toch bevalt het me prima.

http://www.ultralingua.com

eigenlijk ziet dat Ultralingua er wel goed uit! Een-kliks-woordherkenning zit er in ieder geval in, dus ik denk dat dit wel ok is. Als iemand echter nog andere programma's weet die dit kunnen, houd ik me van harte aanbevolen.

[quote:c219ef23c5="vigrid"]Babylon ken ik niet... Zelf gebruik ik al een tijdje ultra lingua (Portugees-Engels) op 10.3.9. Niet zo uitgebreid in talen en wsch beperkter dan babylon (geen ndl), toch bevalt het me prima.

http://www.ultralingua.com[/quote:c219ef23c5]

Ziet er fraai uit. Ik mis de Nederlandse taal. Maar goed voor de andere talen is dit wellicht een goede vervanger van het onovertroffen Babylon.