back up imac lezen op pc

Hallo ik heb een imac 27" gehad met daaraan een externe harde schijf voor mijn backup ( timemachine)
Nu is mijn imac weg en heb ik alleen nog een windows pc staan maar hierop kan ik de backup bestanden van de imac niet lezen,
hoe kan ik het makkelijkste mijn back up gegevens op mijn pc krijgen?

Probeer eens rond te snuffelen in de Backups.backupdb map met [url=http://www.catacombae.org/hfsx.html]HFS Explorer[/url]. Of installeer daarvoor de [url=http://www.mediafour.com/products/macdrive/standard/freetrial]gratis trialversie van MacDrive[/url].

[img]http://i.stack.imgur.com/GVTYw.png[/img]

Het makkelijkster is naar een Apple winkel gaan en vragen of zij het even overkopieren.

Of Mac OS X op de PC installeren. Heb er niet veel ervaring mee, dus voor het hoe en wat verwijs ik je door naar Google of andere leden. Maar het werkt goed. Ik heb maanden Mac OS X op een netbook gebruikt, dat pakket heet iDened, maar weet niet of datzelfde pakket op alle PC's werkt.

iDeneb bedoel ik, sorry. Wel lastig dat je hier je eigen berichten niet meer kunt bewerken. :-S

Je kan je eigen berichten prima bewerken, klik op het bewerken knopje over je avatar.
Daarnaast: OSX86 is dacht ik niet toegestaan op dit forum. Op insanelymac.com natuurlijk wel. iDeneb is niet echt mijn voorkeur, ga dan voor een loader met custom DSDT..

OSX86 is hier wel toegestaan, ik lees er alleen niet veel meer over.
Maar MacDrive is de netste oplossing om Mac schijven op je PC te bewerken.

Bedankt voor de tip m.b.t. het editen van eigen berichten John! :-)

"Computer Space", ik denk dat het in het geval van de topicstarter ook belangrijk is om daadwerkelijk iets te kunnen doen met de bestanden. Ik geloof niet dat er voor de PC een programma is om de DMG bestanden van een Time Machine backup te openen, dus alleen het toegankelijk maken van de fysieke bestanden op de Mac schijf is niet afdoende denk ik.

[quote=Ruben url=http://www.onemorething.nl/community/topic/back-up-imac-lezen-op-pc#post-2475425 time=1350278421] Ik geloof niet dat er voor de PC een programma is om de DMG bestanden van een Time Machine backup te openen.[/quote]
[url=http://arstechnica.com/apple/2007/10/mac-os-x-10-5/14/]Time Machine[/url] gebruikt geen DMG bestanden om de backups in op te slaan. :nerd:

Time Machine gebruikt weldegelijk DMG bestanden om backups in op te slaan, behalve als je direct naar een HFS+J volume backups maakt.

Maar dat heeft zo goed als [b]niks[/b] met het probleem te maken. Time Machine backups zitten in een backup db bundle die met de hand niet even makkelijk door te bladeren is om je bestanden terug te vinden.

Wat de TS wil is gewoon bij z'n backups, op de manier zoals Time Machine dat mogelijk maakt. Eenvoudigste manier is gewoon een Mac vinden, externe schijf met Time Machine koppelen, en bestanden naar een FAT of NTFS volume kopieren. Alle rare hacks en rotzooi gaat hem echt niet helpen.

[quote=johnkeates url=http://www.onemorething.nl/community/topic/back-up-imac-lezen-op-pc#post-2475754 time=1350319506]Time Machine gebruikt weldegelijk DMG bestanden om backups in op te slaan, behalve als je direct naar een HFS+J volume backups maakt.[/quote]

De TS heeft het over een direct aangesloten (HFS+ geformatteerde) schijf. Daar komt op geen enkele manier een DMG aan te pas als je daar met Time Machine een backup op maakt.

Probeer het nou niet moeilijker te maken dan het is, John. (Laat het sparsebundle verhaal erbuiten.)