Back-up power supply

Hey allemaal,

Ik woon in Brazilie en heb eigelijk altijd een laptop gehad. Ik wil nu een iMac kopen alles hier heb je regelmatig last van korte stroomuitvallen (2 seconden tot 10-15 minuten).. 10-15minuten gebeurd misschien maar 8 tot 10 keer per jaar maar aangezien ik me computer/i-net nodig heb voor het werk is het nogal vervelend mocht de boel uitvallen en ik al mijn data verlies.

Iemand een idee of er iets is als een reserve stroom voorziening (voor een redelijke prijs) waar ik b.v. mijn stroom in doe en het apparaat in het stopcontact steek. Mocht de stroom dan uitvallen, dan zal dit apparaat mij van stroom voor zien voor ~30min tot een uur o.i.d.

Bij voorbaat dank

Randy

Hallo,

Zoiets heet een UPS of uninterruptable power supply. Veel gebruikt zijn die van APC, als ik het zo zie heb je aan een 500VA uitvoering ruim voldoende. Verkrijgbaarheid in jouw omgeving zul je moeten checken.

Thanks, heb ze gevonden!!! :)

http://www.cecomil.com.br/produtos.asp?lang=pt_BR&tipo_busca=categoria&codigo_categoria=0031

Nee, nog niet, dit zijn gewone voedingen, geen UPS, die vindt je hier ('No Break' noemen ze het zelf) :
[url=http://www.cecomil.com.br/produtos.asp?lang=pt_BR&tipo_busca=categoria&codigo_categoria=2056]http://www.cecomil.com.br/produtos.asp?lang=pt_BR&tipo_busca=categoria&codigo_categoria=2056[/url]

Welke je nodig hebt ligt oa aan het piekvermogen dat jouw iMac verbruikt (dat is heel kort op het moment dat je de startknop indrukt). Als je daar met 120 Volt te maken hebt, geeft een 600va UPS 300 watt aan max vermogen. Wellicht heb je een zwaardere nodig, maar ik weet niet wat het piekvermogen van jouw iMac is.

http://kropla.com/electric2.htm