BackUp maken...

Wat is de beste manier om van mijn OSX schijf een backup te maken zodat ik bij een eventuele crash alles in een keer terug kan zetten, incl. onzichtbare bestanden?! Ik maak geen gebruik van iDisk en wil het gewoon op cd/dvd zetten

Mark

Carbon Copy Cloner of Retrospect

Nog een optie is om een paar disk images te maken met Disk Copy en daar je systeem en apps enzo op te zetten, in een soort van logische indeling, bijvoorbeeld systeem op een cd, apps op een andere, docs weer op één of meer andere; burn ze vervolgens naar disc. Retrospect moet je voor betalen uiteraard, maar dan kan je wel één op één een backup van je systeem trekken. En als je dan toch geld gaat uitgeven kun je net zo goed voor .mac betalen en met de bijgeleverde Backup van Apple je ding doen. Wil je het echt zonder extra uitgaven doen dan moet je wat meer werk verzetten. CCC maakt een kopie van je huidige installatie naar een andere partitie of disk image, maar dan moet je die image nog wel zelf branden naar cd, en uiteraard kan je niet meer dan 1 cd vol doen per keer, dus is er nog steeds handwerk vereist. Voor andere opties zie [url=http://www.macupdate.com/backup]http://www.macupdate.com/backup[/url] Cheers.  :)

[quote:post_uid0="Loetje"]...zodat ik bij een eventuele crash alles in een keer terug kan zetten, incl. onzichtbare bestanden?!...[/quote:post_uid0] VRAAG: je zal ondanks Carbon Copy Cloner het systeem en de te gebruiken software zelf toch wel weer in z'n geheel moeten installeren?

Of gaat het bij toepassen van Carbon Copy Cloner puur en alleen om bestanden en data?

Zie ook [url=http://www.macosx.nl/forum/viewtopic.php?t=520]deze string [/url]voor nuttige antwoorden. Ik vroeg me al eens af hoe je een opstart CD kunt maken van je exacte systeem 10 en alles in 1 x terug zetten.

Ik begrijp van Loetje dat het op CD/DVD kan. Op een DVD past wel 4.3 GB. Daar kom je een aardig eindje mee weg bij een niet al te uitgebreid systeem. Retrospect wordt bovendien gratis met Norton Systemworks 2 bijgeleverd. En dat hebben toch veel mensen tegenwoordig? Behoort i.i.g. tot mijn basisuitrusting.