Backup / overhevelen van Desktop G4 naar TiBook G4

Ik schaf binnenkort een TiBook G4 1MHz aan. Deze moet mijn Desktop G4 466MHz vervangen. Beide draaien op OS 10.2 In het begin zal ik de twee machines in huis hebben en kan ik dus via een ethernet crossover kabel de boel overhevelen. Nu kan ik dit allemaal handmatig doen, maar mijn vraag is of hier een betere manier voor is.

Als dit toch handmatig moet, kan iemand mij dan wat tips geven hoe hiermee aan de slag te gaan (welke bestanden zeker over moeten, welke niet, hoe ik b.v. mijn iTunes map kopieer e.d.)?

Alle tips zijn van harte welkom!

Met LaCie [b:c2a30e5158][url=http://www.lacie.com/be/products/product.htm?id=10059&CFID=1000599&CFTOKEN=26505479]SilverKeeper[/url][/b:c2a30e5158] kan je het hele zaakje backuppen naar je nieuwe PB.

De SilverKeeper website: http://www.silverkeeper.com/

Allereerst zou ik de backup niet via ethernet doen maar via firewire, da's sneller. Dit doe je door je powerbook met de 'T' ingedrukt op te starten. Je powerbook gaat dan in 'target disk mode' hetgeen wil zeggen dat hij zich als een hd gedraagt. Daarnaast zou je Synk kunnen gebruiken voor een kopie van je bestanden naar je nieuwe powerbook of Carbon Copy cloner voor een letterlijke kopie (overschrijft echt alles). Deze pakketten zijn share-/freeware en te vinden bij versiontracker.

Succes

carbon copy cloner kan ik aanraden. Is vrij simpel te bedienen en je kan zelf aangeven wat je wilt clonen.

Suc6!