Balletje op muis scrolt soms alleen maar naar boven.. ??

Bij het scrollen m.b.v. het balletje op de muis kan ik soms alleen maar naar boven en niet meer naar beneden. Ik heb mijn iMac nog maar 2 weekjes dus dacht dat het aan mij lag maar nu 2 vrienden van mij (paar daagjes iMac) hebben het zelfde euvel..

Wij komen van Windows dus weten (nog) niet wat wij fout doen…

Kan iemand hier licht in de duisternis brengen??

tnx

De muis wordt heel snel vies. In de garantie gewoon terug naar de dealer. Zeggen dat de muis niet meer scrollt en dat je hem thuis al schoon gemaakt hebt. Maar dat het na een dag steeds weer terug komt. Je krijg meteen een nieuwe mee als het goed is. :D

Er zijn nu 3 muisen die hetzelfde probleem hebben en alle drie zijn ze nieuwe. Maar ook de computer zijn nieuw ?!? Ik vraag me af of er nog meer gebruikers zijn die dat probleem kennen.

Het gebeurt niet zo vaak hoor… 1 of 2 keer per dag en de computer staat bijna de hele dag aan… en wordt uiteraard gebruikt. :slight_smile:

het lijkt mij een software probleem… maarja… ik ben nog maar een beginnend maccer :wink:

Jup, heb ik ook heel vaak, maar met wat schoonmaken is het meestal al opgelost :).

Wordt het zo snel vuil?? Binnen een paar dagen? Dan hebben we het elke week schoon te maken..

Kan het open? De logitech bij mijn Windows heeft een klepje maar hier zie ik niets…
Of bedoel je alleen het balletje aan de buitenkant…
… Deze hebben we steeds schoongemaakt.
Misschien een te vette huid voor de Apple muis…

Ik bedoel inderdaad alleen het scrollballetje.

Ik ken het probleem ook. Mijn oplossing: koop een spuitbus met schone lucht. Te koop in elektronicawinkels. Een paar keer kort langs het scrollballetje blazen zou voldoende moeten zijn.

Ik ga me daar even dure spuitjeslucht kopen zeg! Apple kan gewoon geen muizen maken, let's face it. Eerst die onmogelijke puck-muis, daarna zijn ze nog achterlijk lang doorgegaan met een eenknopsmuis en die MOAM (mother of all mice) die die Mighty Mouse eigenlijk had moeten wezen heeft het door zo'n stotterende clitoris ook niet kunnen waarmaken.

Het is zeer zeker géén softwareprobleem. Er zijn verschillende mogelijkheden en trucjes (speel eens met zoektermen in google) om die clitoris weer in het gareel te krijgen, hier vind je vast wel wat nuttigs, maar binnen de garantietermijn zou ik doodleuk met de muis teruggaan naar de dealer.
Alleen dan is er een kans dat Apple leert dat bij een muis de functie bóven de vorm gaat.

wat het beste helpt bij mij is de muis loskoppelen en even flink over je spijkerbroek heen en weer halen , aansluiten et voila!!

De beste oplossing is: raam open, schop die muis buiten en koop iets dat wel werkt. De MM van Apple is een duivels gedrocht. :(

ja maar wat is een dan een goed en mooi alternatief dat wel altijd werkt? Want hij is wel mooi hoor ik heb hem nu een jaar en ik moet zeggen dat hij me wel goed bevalt als hij nukkig is moet je hem gewoon even mishandelen en daar schrikt hij van en gaat weer voor je werken. zo'n genius met zo'n enorm scrolwheel zie ik nou eigenlijk ook niet zo zitten.

Een brillendoekje over het clitje halen doet wonderen. En vooral geen chips of andere vettigheid eten als je met de MM aan het werk bent/gaat. Verder bevalt mij die MM prima, op dat schoonmaken na dan. Maar ook dat went.

Terug gaan naar je dealer en geld terug. Desnoods ram je de pui in :P

Nou nou, het is geen dode pixel met een bromtoon, hoor...[quote:d37b5377cb="TonHofmeester"]ja maar wat is een dan een goed en mooi alternatief dat wel altijd werkt? Want hij is wel mooi hoor ik heb hem nu een jaar en ik moet zeggen dat hij me wel goed bevalt als hij nukkig is moet je hem gewoon even mishandelen en daar schrikt hij van en gaat weer voor je werken. zo'n genius met zo'n enorm scrolwheel zie ik nou eigenlijk ook niet zo zitten.[/quote:d37b5377cb]Kijk [url=http://www.macmice.ca/itoolkit.asp?pg=products&grp=5/]hier bij MacMice[/url] eens rond. Ze hebben hier ook wederverkopers, in elk geval arktis.de in Duitsland.

[quote:bd3d42462e="trabant"]Nou nou, het is geen dode pixel met een bromtoon, hoor...[/quote:bd3d42462e]

Hahahaha :sealed:

pot jan dosie,

Mijn mm scrollde ook alleen naar boven, hem mishandeld door meerdere malen hardhandig over de
korte broek te wrijven, been doet pijn, muis werkt weer. HOERA

Tip(die altijd heeft gewerkt bij mij): Pak een schoon velletje papier en wrijf hem heel snel en hard over het velletje(zorg dat het balletje contact maakt met het velletje natuurlijk) daarna zal zij het weer moeten doen :)

Hoef niet eens over jouw spijkerbroek, je iegen hand is al voldoende, maar dan moet die natuurlijk wel schoon zijn!

Hierom ga ik een nieuwe muis halen. Na de vakantie even naar Den Bosch om de (nog binnen de garantie) muis om te ruilen.

Sukkels :P

http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=302417

En check die video.