Batterij macbook pro 2019

Beste forumleden,

Mijn vriendin heeft afgelopen vrijdag in de Apple store in Amsterdam een nieuwe 13 inch macbook pro (2019) met touchbar gekocht (256 GB, 1.4GHz quad-core Intel Core i5). Deze is 3x spontaan uitgevallen en hij ging pas weer aan als hij op de netstroom was aangesloten. De derde keer gaf hij aan dat de batterij een sevicebeurt nodig had. Vandaag heeft zij deze laptop ingeruild voor een nieuwe (zelfde model). Tot onze verbazing viel deze opnieuw rond de 35% uit. Als zij de laptop op de netstroom aansluit, start hij weer op en is de batterij 0%. Voordat de laptop uitvalt, is er geen melding te zien dat deze bijna leeg is. Weet iemand hoe dit kan komen en te verhelpen is?

Dat wil en moet je niet zelf uitzoeken bij een nieuw apparaat, dat hoort gewoon niet. Wel pech dit, en zeldzaam, maar ik zou er weer mee terug gaan.

Voor je ook deze terugbrengt, laat hem eens een lange nacht aan een lader hangen.

Ik bracht onlangs iemands oudere Macbook met een relatief nieuwe batterij naar Maccare om er een nieuwe batterij in te laten zetten, de oorspronkelijke had dezelfde kuren als jij beschrijft.

De volgende ochtend werd ik gebeld dat vervanging niet nodig was, het ding was weer bijna 100%

Blijkbaar was hij zo leeg geweest dat de computer zelf niet meer wist wat hij er mee aan moest

Spaarde toch een hoop geld uit

Dank voor jullie reacties. We kijken het eerst even aan door hem inderdaad eens langdurig op te laden. Mocht het zich toch nog vaker voordoen, dan gaat hij weer retour.

Het is sowieso nodig de batterij de eerste keer helemaal vol te laden en de batterij ook helemaal leeg te gebruiken.

 

Op deze manier kalibreer je de batterij en zal het batterijpercentage veel accurater zijn.

Net gekocht? Dan is er maar 1 tip die hierop van toepassing is:
Terug naar de winkel. Met de laptop is duidelijk iets niet in orde.

Alle overige opmerkingen/tips zijn hierdoor overbodig.

Nogmaals dank voor de reacties. Na een nacht aan de oplader heeft hij het naar behoren gedaan. De batterijduur was 8-10 uur bij matig intensief gebruik en hij gaf een melding toen hij bijna leeg was. Waarschijnlijk lag het er inderdaad aan dat hij een keer langdurig opgeladen moest worden.

Toch hoort het niet. Slordigheidje van Apple? Ik zou het batterijverloop in ieder geval een tijdje in de gaten houden.

ik heb ook 2 weken geleden een nieuw 13 inch macbook pro (2019) met touchbar gekocht (256 GB, 1.4GHz quad-core Intel Core i5). De macbook had hetzelfde probleem en viel op willekeurige momenten uit terwijl de batterij nog niet leeg was. En kreeg hem ook niet meer aan tenzij ik de macbook aan de netstroom aansloot. Bij het systeemoverzicht - voeding - status informatie - conditie stond onderhoud vereist. Na het opnieuw installeren van MacOS bleek het probleem te zijn verholpen. Een aantal dagen later kreeg ik ook een probleem met flikkeringen in het scherm en heb de macbook omgeruild voor een nieuwe. Helaas heeft de nieuwe macbook hetzelfde probleem met de batterij…

 

 

 

Misschien interessant leesvoer:

https://appletoolbox.com/how-to-fix-macos-mojave-battery-draining-issue/

Ik zie dat ik nooit meer heb gereageerd op dit bericht. Mijn vriendin voelde zich toch niet prettig bij het idee van een gloednieuwe laptop die zomaar kon uitvallen en heeft hem diezelfde dag nog teruggebracht naar de apple store in Amsterdam. Binnen 10 minuten stonden we weer buiten met een nieuwe die sindsdien geen problemen heeft gegeven.