Batterrij beheer iBook

Hoi,

Sinds mei vorig jaar heb ik een iBook, een perfect ding, nu valt het mij op dat de batterrij steeds vlugger leeg raakt (al na 2 uur).
Bestaat er onder MacOSX (10.2.3) ook zo iets als batterrij beheer om bv de batterrij helemaal te ontladen om het batterrij geheugen te wissen en weer opnieuw op te laden zodat de batterrij weer langer dan 2 uur meegaat, op mijn oude notebook 190 met MacOS 7.2 zit wel die mogelijkheid.

Mvg Pieter

Misschien zoek je dit?

http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=60655&SaveKCWindowURL=http%3A%2F%2Fkbase.info.apple.com%2Fcgi-bin%2FWebObjects%2Fkbase.woa%2Fwa%2FSaveKCToHomePage&searchMode=Expert&kbhost=kbase.info.apple.com&showButton=false&randomValue=100&showSurvey=false&sessionID=anonymous%7C161414295

Li-ion accu's hebben helemaal geen geheugen!!!

naarmate je de iBook lang gebruikt wordt de accu gewoon Kut!
simple as that…

HS-L

Hoi,

Remier dat progje werkt niet met mijn iBook, in ieder geval bedankt.

HS-L dat is duidelijke taal.

Via de newsgroup nl.comp.sys.mac, waar dit onderwerp door iemand anders was aangesneden kwam ook al zoiets naar voren, het ziet er naar uit dat ik tzt gewoon een nieuwe batterrij zal moeten aanschaffen.

Bedankt voor de reakties.

Probeer anders even Apple te bellen (niet mailen), met de melding dat je een verotte batterij hebt.

Er schijnt meerdere menzen met batterij problemen op iBooks te zitten. Zie de link: [url=http://discussions.info.apple.com/WebX?14@176.jXiiaZ5AfCd.8@.3bbc8c0d/0]

Ik heb hetzelfde maar mijn iBook is niet meer onder garantie. :frowning:

Voordat ik ?140 op een nieuwe batterij uitgeven wil ik wel weten of er iets meer aan de hand is dan een oud batterij.[/url]

hier heb ik ook een vraag over, ik heb ook een nieuwe refurbished ibook en inderdaad als ik hem intensief gebruik dan is hij na 2 uur of ietje meer wel bijna leeg, lees ik de mooie site van : http://store.apple.com/Catalog/nl/Images/iBook.pdf dat dat ding het ongeveer 6 uur moet doen, nou begrijp ik best dat dat een beetje overdreven is maar dan verwacht ik wel dat hij het minstens 4 uur blijft doen..... graag hoor ik van alle ibook eigenaren wat jullie ervaringen zijn... de winkel x-alt wel te verstaan zegt dus gewoon ja hoor dat is normaal 2 uur.....

laat het ff weten…dan weet ik of ik hem moet ruilen…ik heb natuurlijk nog garantie… :cry: :cry: :cry:

Misschien kan dat helemaal niet, maar misschien kan je iets via Applecare regelen?

Hier nog een link. http://discussions.info.apple.com/WebX?128@201.konfaiRbg9M.22@.3bbb9603

Er is selfs berichten van eigenaren die een nieuwe batterij kopen die ook vervolgens gewoon kapot gaan.

Toen mijn iBook nieuw was kreeg ik maximaal zo rond 4,5 uur. Nooit echt meer dan 5 uur gekregen. Op dit moment krijg ik 22 minuten! :frowning:

In bovengenoemde Apple forums werd er gezegd dat een batterij alleen maar zo 12 maande leeftijd heeft. Dat vind ik wel een beetje kort.

Toen ik mn ibook anderhalf jaar geleden kocht deed ik 5 uur met mn batterij. Nu niet meer dan 13 minuten (serieus). Ik heb mn iBook sinds het begin altijd aan het infuus. Misschien dat dat ermee te maken heeft. Wordt'ie lui van!

[quote:21d8dfc802="lucasraggers"]gratis OSX software op mijn homepage[/quote:21d8dfc802]

Wouw, vette bek hoor! :?

[img:21d8dfc802]http://www.folosa.com/macosx/public/img-1042556482.jpg[/img:21d8dfc802]