Bcc adressen in Mail

Ik ben al een tijdje bezig, bij mijn provider (@home) uit te vissen hoe het mogelijk is dat ik voortdurend (ongevraagde) mail ontvang die niet aan mijzelf gericht is, maar aan een adres dat (soms slechts heel in de verte) lijkt op het mijne. Stel dat mijn adres "velthuis@home.nl" is, dan ontvang ik mail voor: "veldhof@home.nl "vanveldhuizen@home.nl "veltman@home.nl . . . . etc. Home draait om de hete brij heen; komt met allerlei ontwijkende antwoorden, en dat doet mij vermoeden dat de schuld bij hen ligt. De laatste opmerking die ik ontving (na de vraag drie keer opnieuw gesteld te hebben), is dat mijn werkelijke adres in het Bcc veld zou staan, een veld dat niemand (?) kan zien.

Zijn er mensen die verstand hebben van die materie ?
Kan ik in Mail controleren of @Home gelijk heeft (de menuoptie “Weergave” - “Blinde kopie koptekst” = grijs) ?
Kan iemand anders een redelijke verklaring bedenken voor dit “verschijnsel” ?

Waarschijnlijk ten overvloede: de gewraakte mail hebben alleen betrekking op Viagra; Rolex watches en obscure beleggingsfondsen; spam dus.

Natuurlijk raak je er aan gewend dat je emailadres in verkeerde handen valt, maar mail ontvangen die helemaal niet aan mij gericht is, dat wil er bij mij (nog) niet in.

Bcc is helaas niet na te kijken via de volledige headers; althans niet door jou :( Home moet dat wel kunnen.

Je kunt zulke spam filteren door het instellen van een regel. Ga naar Mail > Voorkeuren > Regels > Voeg regel toe. Als voldaan is aan alle van de volgende voorwaarden : Aan + Kopie bevat niet velthuis@home.nl, dan wordt de volgende taak uitgevoerd : verplaats bericht naar postbus ... of verwijder bericht.

[quote:812e1d1e8d="mgmheck"]Bcc is helaas niet na te kijken via de volledige headers; althans niet door jou :( Home moet dat wel kunnen.[/quote:812e1d1e8d]Nee hoor, onzin. @Home heeft niet meer info dan jij. In de volledige headers kijken, dan zie je aan wie de mail bezorgd is, en de volledige aan: en cc: velden. Mensen die in de aan en cc velden staan zien dus niet dat jij 'm gekregen hebt, da's de enige truc van bcc: ...

Dank Yaris, maar een regel had ik al ingesteld. Het gaat mij meer om de vraag hoe het technisch mogelijk is. Fistkikker . . . . je stelt dat als ik in de lange kopteksten kijk, daar de aan: en cc: velden kan vinden, maar ik zie alleen de volgende informatie (dus geen cc: veld):

Van:
Onderwerp:
Datum:
Aan:
Return-Path:
Received:
Received:
Received:
Mime-Version:
Content-Type:
Content-Transfer-Encoding:
Message-Id:
X-Athome-Mailscanner-Information:
X-Athome-Mailscanner:

Mail Help : Details van kopteksten weergeven. Elk bericht dat u ontvangt, bevat een gedetailleerde koptekstsectie waarin de route die het bericht onderweg naar u heeft afgelegd, en technische details over het bericht en de afzender zijn opgenomen.

Je kunt dus blijkbaar enkel maar technische details zien van de afzender alleen.

[quote:f836d74cac="velvis"]Ik ben al een tijdje bezig, bij mijn provider (@home) uit te vissen hoe het mogelijk is dat ik voortdurend (ongevraagde) mail ontvang die niet aan mijzelf gericht is, maar aan een adres dat (soms slechts heel in de verte) lijkt op het mijne. Stel dat mijn adres "velthuis@home.nl" is, dan ontvang ik mail voor: "veldhof@home.nl "vanveldhuizen@home.nl "veltman@home.nl . . . . etc.[/quote:f836d74cac] Maar dit is toch gewoon hoe spammers werken, werkelijk niks nieuws onder de zon. Jouw adres staat alfabetisch tussen miljoenen andere adressen die spammers gebruiken, en blijkbaar pakken ze er één of meerdere letters uit voor een spam-run. Dan zit jouw adres dus tussen andere gelijkende adressen. En jouw adres zit bv in het BCC veld. Je moet het zo zien: spam is nooit voor jou (persoonlijk) bedoeld. Onmiddellijk aanmerken als spam en zo laten verwijderen.

OK, bedankt allemaal voor jullie reactie. Ik hoopte dat er toch een manier was om d Bcc velden te bestuderen, maar die is er blijkbaar niet. Zal ik zelf moeten proberen iets met een "Rule" te regelen.

[quote:aea8c90621="velvis"]Kan ik in Mail controleren of @Home gelijk heeft (de menuoptie "Weergave" - "Blinde kopie koptekst" = grijs) ?[/quote:aea8c90621] Btw: dit menucommando bestaat helemaal niet, je gooit toch echt e.e.a. door elkaar.

En wat dacht je te bereiken door de Bcc velden te bestuderen? :innocent: