Beginnen met wielrennen tips?

Hallo allemaal zijn er hier mensen met wierenervaring wil er me beginnen maar wil wel goed geinformeerd van start. Wat zijn de do's and don'ts

Vergeet als beginnend wielrenner niet dat je eerst je zadel goed ingereden moet hebben, voordat je aan een echte grote tocht begint, want anders kun je soms letterlijk op de blaren moeten zitten.

[quote=trabant url=http://www.onemorething.nl/community/topic/beginnen-met-wielrennen-tips#post-1933528 time=1270551839][i]Do[/i]:
-Besef dat je een fietser bent en blijft, met alle verplichtingen die daarmee samenhangen. De dekking van een bezemwagen doet daar niets aan af. [i]Don\'t[/i]:
-Op zondagmiddag bergop voor een oldtimer blijven slingeren. Die oude autootjes hebben ook moeite met die helling en hebben daarvoor een bepaald toerental nodig, dat ze alleen kunnen halen als jij niet in de weg rijdt. Weet dat aan elk geduld een einde komt.
-In een roedel rijdend de 80km-rijbaan verstoppen. Zie de [i]Do[/i]. Het wielrennen in een bredere maatschappelijke context:
Hier in Zuid-Limburg wordt eigenlijk teveel gewielerd. Tijdens het seizoen lees je bijna elke week wel weer een bericht dat een wielrenner flipt op een voetganger of automobilist die ook rechten op de weg heeft. Dan doet de sport natuurlijk geen goed. Je moet ook niet denken dat een hardhorende oude knar zo\'n lullig ping-belletje zal horen en snel weg kan springen als jij aan komt stuiven. En als je op de wielerkalender kijkt, kun je best wel spreken van een overdaad aan wielerevenementen, vooral omdat de organisatoren allemaal diezelfde hellingen in het parcours willen opnemen zodat de aanwonenden de facto de hele zomer lang huisarrest hebben.
Nu is de politie intussen heel bedreven in het zo kort mogelijk afsluiten van de weg, maar al die vele luie pummels die gratis komen kijken en de doorgang voor het peloton lekker vernauwen omdat ze hun auto\'s en masse half in de berm neerpoten, want een stukje lopen is er niet meer bij, die zorgen voor veel meer overlast dan zo\'n peloton dan in vijf tellen is langsgezoefd.[/quote]

[i]Do[/i]:
-Besef dat je een fietser bent en blijft, met alle verplichtingen die daarmee samenhangen. De dekking van een bezemwagen doet daar niets aan af.

[i]Don't[/i]:
-Op zondagmiddag bergop voor een oldtimer blijven slingeren. Die oude autootjes hebben ook moeite met die helling en hebben daarvoor een bepaald toerental nodig, dat ze alleen kunnen halen als jij niet in de weg rijdt. Weet dat aan elk geduld een einde komt.
-In een roedel rijdend de 80km-rijbaan verstoppen. Zie de [i]Do[/i].

Het wielrennen in een bredere maatschappelijke context:
Hier in Zuid-Limburg wordt eigenlijk teveel gewielerd. Tijdens het seizoen lees je bijna elke week wel weer een bericht dat een wielrenner flipt op een voetganger of automobilist die ook rechten op de weg heeft. Dan doet de sport natuurlijk geen goed. Je moet ook niet denken dat een hardhorende oude knar zo'n lullig ping-belletje zal horen en snel weg kan springen als jij aan komt stuiven. En als je op de wielerkalender kijkt, kun je best wel spreken van een overdaad aan wielerevenementen, vooral omdat de organisatoren allemaal diezelfde hellingen in het parcours willen opnemen zodat de aanwonenden de facto de hele zomer lang huisarrest hebben.
Nu is de politie intussen heel bedreven in het zo kort mogelijk afsluiten van de weg, maar al die vele luie pummels die gratis komen kijken en de doorgang voor het peloton lekker vernauwen omdat ze hun auto's en masse half in de berm neerpoten, want een stukje lopen is er niet meer bij, die zorgen voor veel meer overlast dan zo'n peloton dan in vijf tellen is langsgezoefd.

Ik heb je post gequote in de Wikipost