Bekijken AVI bestanden lukt niet in Mavericks

Ik heb Mavericks gedownload en succesvol geïnstalleerd op mijn MacBook Pro 15" (uit okt 2011) en de meeste dingen werken prima en lekker snel. Alleen heb ik nu ontdekt dat ik AVI bestanden, die ik net een dag eerder had gedownload, nu niet meer bekijken kan. En dat terwijl AVI’s normaal gewoon met Quicktime bekeken moeten kunnen worden. Hoe kan dat en wat kan ik doen?!

Ik heb zelf nog geen Mavericks maar kan me voorstellen dat je codec moet installeren. Ik gebruik standaard Perian, waarvan ik dacht dat ze niet meer bestonden. Toch kwam ik deze pagina tegen. Geen idee hoe betrouwbaar het is maar iets in deze richting heb je nodig:

http://blog.amvsoft.com/tips/ac3-codec-for-os-x-mavericks.html

Ik heb je link gebruikt en Perian gedownload, maar Quicktime geeft nog steeds de AVI’s niet weer. Wel heb ik intussen ontdekt dat ik ze wél met de Divx Player kan bekijken.

VLC ? die kan je gebruiken als alternativ

Vreemd, zou moeten werken. Perian heeft een eigen configuratiemenu in de systeemvoorkeuren. Misschien dat je daar nog iets voor elkaar krijgt?

Is voor mij alweer een tijdje geleden dus excuses als dit alles niks brengt.

Perian is deaud onder Mavs.

Dat dacht ik dus ook. Wat is dit dan wat ze aanbieden?

Een alternatief is er niet of wel? Volgens mij was unSOUND hier de codec specialist maar die heb ik al een tijdje niet meer gezien hier…

@NeXT: in het configuratiemenu van Peruan staan alleen instelmogelijkheden voor audio.

ik gebruik succesvol na update flip4mac

VLC werkt wèl, maar XBMC start niet op. Ook in de Finder werken de ‘previews’ in QuickLook niet meer. Compatibiliteits-updates zullen wel snel volgen, want de fora raken al aardig vol met dit probleem.
EDIT: In QuickLook in de finder zijn alleen ‘native’ Apple-formats te bekijken. Lijkt er op dat deze problemen te maken hebben met Perian. Hopelijk komt XBMC snel met een update en is Perian niet ‘dead’.

Vreemd. Ik ben op mijn Mac van Lion naar Mountain Lion naar Mavericks geupgrade en kon gewoon MKV’s bekijken via QuickLook, wel Perian geïnstalleerd altijd. Maar nu heb ik Mavericks opnieuw geïnstalleerd (Clean Install) en nu krijg ik het niet meer aan de praat.

Bekend issue: https://discussions.apple.com/message/23499925