Belkin pci wifi kaart

Hoi mensen,

Ik heb sinds kort een G4 Quicksilver van m’n oude werk kunnen overnemen en nu wil ik er graag draadloos mee kunnen internetten. Voor m’n pc heb ik destijds een usb ontvanger gekocht en dat werkt prima.

Voor de G4 mac zoek ik eigenlijk een pci wifi kaart (Airport kaart vind ik wat prijzig). Nu zag ik al in andere topics dat de kaart van Belkin herkend wordt als Airport maar op de website van Belkin staat dat deze alleen Windows ondersteund? :? link

Ik heb zelf zo'n Belkin kaart sinds een paar weken in mijn G4 DDR en het werkt uitstekend.

Maar behalve de Belkin zijn er meer. Er is zelfs een website over:
http://home.earthlink.net/~metaphyzx/Wireless.htm

Succes ermee !

groeten,

Frans

Ok, Dankje voor de link :D

Dit is erg handig!

Vandaag na heel wat gezoek en gedoe toch de Belkin PCI F5D7000df version 3000df als wireless verbinding in mijn G3 B&W aan de praat gekregen op 54 Mbs onder 10.4.4 (Tiger) Inmiddels gebruikt Belkin niet langer de broadcom chipset, maar die van Ralink. De Mac herkent de pic card pas nadat je specifieke drivers hebt geinstalleerd. Om te beginnen heb ik drivers van Belkin gevonden op http://www.belkin.com/support/download/files/F5D7000_10-3.dmg Daarmee gaat het nog niet lukken. De drivers voor de Ralink chipset zijn nodig en die zijn te vinden op: http://www.ralinktech.com/drivers/Mac/STA_2500CardBus_10.4.X_2005_06_21.zip Als je dan opstart wordt de kaart wel herkend en start een Belkin utility op. Gebruik die NIET. Er is een aparte utility die in de Applications folder is geinstalleerd: WirelessUtilityCardBus.app. Met deze lukte het verbinding te maken met de airport base station. (dit is WPA beveiligd en ik heb het gewone password ingevuld en toen deed ie ut :D) (of dit helemaal klopt is de vraag want ik heb vreselijk zitten knoeien met die Belkin utility met keys van 64 HEXadecimale getallen; brrrr).

kosten kaart is €38 (bij de BCC).
misschien heeft er iemand wat aan… vr gr huub