Beltoon maken en op de iPhone krijgen

Vroeger (toen veel beter was) gebruikte ik Audiko om beltonen te maken en op de iPhone te krijgen dit was vrij eenvoudig.Echter Audiko werkt voor geen meter meer en ik zou toch graag iets persoonlijks maken.Zijn er nieuwe App’s of tools?Want ik heb er een tijdje terug gekocht maar ook deze werkte niet meer.

 

https://support.apple.com/nl-nl/HT208899

Lekker ingewikkeld @TheBigZ… Makkelijker: Neem een willekeurig lied dat je leuk vindt en open het in bijvoorbeeld Audacity. Zorg dat je daarvan 30 seconden overhoudt (bijvoorbeeld een (deel van een) refrein). Sla dit op als een .M4A-bestand. Wijzig de extensie vervolgens in .M4R en synchroniseer het bestand naar je telefoon. Voilà.

<p class="cite">csteelooper op 5 februari 2020 om 07:54</p> Lekker ingewikkeld @TheBigZ… Makkelijker: Neem een willekeurig lied dat je leuk vindt en open het in bijvoorbeeld Audacity. Zorg dat je daarvan 30 seconden overhoudt (bijvoorbeeld een (deel van een) refrein). Sla dit op als een .M4A-bestand. Wijzig de extensie vervolgens in .M4R en synchroniseer het bestand naar je telefoon. Voilà.
Ok bedankt, kan ik via airdrop de beltoon ook naar de iPhone sturen?

Als je bereid bent door de advertenties het bos niet meer te zien, zijn er nog wel gratis apps die het ook kunnen hoor, zoals

https://apps.apple.com/us/app/ringtones-for-iphone-music/id380908399

https://apps.apple.com/us/app/free-ringtone-maker/id415873093?mt=12

<p class="cite">Mrwhoopie op 5 februari 2020 om 20:05</p>
<p class=”cite”>csteelooper op 5 februari 2020 om 07:54</p> Lekker ingewikkeld @TheBigZ… Makkelijker: Neem een willekeurig lied dat je leuk vindt en open het in bijvoorbeeld Audacity. Zorg dat je daarvan 30 seconden overhoudt (bijvoorbeeld een (deel van een) refrein). Sla dit op als een .M4A-bestand. Wijzig de extensie vervolgens in .M4R en synchroniseer het bestand naar je telefoon. Voilà.
Ok bedankt, kan ik via airdrop de beltoon ook naar de iPhone sturen?
Helaas niet. De Muziekbibliotheek (beltonen zijn daar onderdeel van) op een iPhone is officieel alleen toegankelijk via iTunes(/Muziek in Catalina). Er zijn wel andere apps voor PC en Mac zodat je iTunes/diens opvolger niet hoeft te gebruiken, maar die werken over het algemeen niet meer met iOS13 en/of de huidige modellen iDevice…

@Night die apps maken je ringtones, maar zetten hem ook niet op de juiste plaats op je iPhone…

Betekend dat, dat je met Catalina niet meer met iMazing beltonen op een iPhone (met iOS 13) kunt zetten, zoals ik dat nu wel met Mojave kan? Als dat zo is, dan nog een reden om niet te updaten.

 

Met iMazing is het makkelijk, je verbind het met de iPhone, sleept een m4r-bestand naar Ringtones en het wordt naar je iPhone gekopieerd.

Ik probeer een ringtone (m4r bestand) te slepen naar mijn iPhone, zoals Apple hier zelf ook aangeeft. Maar dat kan niet. De iPhone in de Finder laat mij het bestand daar niet naar toe slepen. Ik gebruik Catalina.

 

Doe ik iets fout?

Het lukt mij prima om alle ringtones die ik zelf maak (m4r in Big Sur) op mijn iPhone te zetten. Dat is vrij eenvoudig; de ringtone uit Finder slepen naar de gekoppelde iPhone. Maar van het gekochte nummer “Afterglow” van Ed Sheeran in de iTunes stores krijg ik, wat ik ook probeer, de zelf gemaakte ringtone niet op de iPhone. Zelfs bij Apple Support weten ze niet hoe dit komt. Hopelijk kan iemand mij verder helpen. (GarageBand heb ik bekeken maar dat vind ik tamelijk ingewikkeld. Volgens mij kan dat de bedoeling van Apple niet zijn.)
Bij voorbaat dank voor je reactie.

Maar van het gekochte nummer “Afterglow” van Ed Sheeran in de iTunes stores krijg ik, wat ik ook probeer, de zelf gemaakte ringtone niet op de iPhone.
DRM? Ofwel; beveiligd. Ze willen niet dat je daar mee rommelt denk ik.

Daar heb ik ook aan gedacht maar dat lijkt me toch niet meer van deze tijd. Een beltoon (m4r bestand) maken lijkt me niet direct rommelen. Bovendien heb ik het nummer in de iTunes Store gekocht dan mag je toch zeker verwachten dat je er een ringtone van kunt maken voor je iPhone, hoe simpel kan het zijn? Met andere nummers van Ed Sheeran heb ik nooit problemen gehad. Ik zat meer te denken aan een bug in de Muziek app o.i.d.