bereik van draadloos netwerk vergroten

Ik surf draadloos via het basisstation van Apple. Ik heb echter niet overal in huis (en tuin) ontvangst. Nu dacht ik van er gewoon een 2e basisstation bij te plaatsen maar vind deze van Apple eigenlijk best prijzig :oops: Kan ik er een basisstation van een andere fabrikant bij plaatsen zodoende mijn bereik groter te maken? En wat koop ik dan best? Hieronder staan enkele afbeeldingen die ik op mijn zoektocht reeds vond :)

PS: ik kan het basisstation dat ik nu heb niet verplaatsen, en een externe antenne aansluiten gaat ook niet…

[img:ed62f339e4]http://users.pandora.be/pinkband/3com.pdf[/img:ed62f339e4]
[img:ed62f339e4]http://users.pandora.be/pinkband/sitecom.pdf[/img:ed62f339e4]
[img:ed62f339e4]http://users.pandora.be/pinkband/linksys.pdf[/img:ed62f339e4]

Ja, dat kan, je kunt een tweede apple basisstation nemen of een third party wifi-router wat nogalwat goedkoper is. misschien die dan wel achter de bank zetten, het oog wil ook wat,(of juist niet ;-))

ik veronderstel dat deze dan ook geconfigureerd moet worden (net zoals bij het apple basestation), ik hoop dat dit bij een ander basestation geen probleem zal zijn.

Enne, je kunt op je 2 oren slapen… dien third-party vliegt in de berging :stuck_out_tongue:

meestal zijn die access points te configureren via http (wellicht dat je m dan eerst direct eenmalig een keer aan het ethernet moet aansluiten). Normale access points ondersteunen bijna allemaal WDS repeating/bridging waardoor het signaal als het ware doorgestuurd wordt. Als een airport basisstation dit ook ondersteunt gebruik je gewoon dit WDS. Verder kan ik ook de asus 300g aanraden, die moet wel te krijgen zijn voor een euro of 80.

ik dacht dat het enkel mogelijk was je bereik uit te breiden met twee airport extreems.maar ik kan ook verkeerd zitten....

[quote:6aeeb4120b="Fuji"]ik dacht dat het enkel mogelijk was je bereik uit te breiden met twee airport extreems.maar ik kan ook verkeerd zitten....[/quote:6aeeb4120b]

dat zou wel weer typisch iets voor apple zijn. Maar meestal zegt apple dit alleen maar zodat ze hopen dat mensen domweg de apple producten kopen terwijl er goedkopere en/of betere alternatieven zijn, en werkt alles gewoon

Ik heb nu een graphite (1e) airport base. Ik dacht laatst sslim te zijn en hier inderdaad ook een tweede basis (2e hands graphite) bij aan te melden. Kreeg het met geen mogelijkheid voor elkaar. De software laat het niet toe, volgens mij?! Of heeft iemand hier iets op gevonden... :?

Volgens mij kun je de eerste generatie airport stations alleen aan elkaar koppelen d.m.v. een ethernetkabeltje en bieden ze niet de mogelijkheid om als wireless bridge te gebruiken.

[quote:c974b4ffdb="PeterK"]Volgens mij kun je de eerste generatie airport stations alleen aan elkaar koppelen d.m.v. een ethernetkabeltje en bieden ze niet de mogelijkheid om als wireless bridge te gebruiken.[/quote:c974b4ffdb]

daar heb je het al, netwerkproducten moet je ook overlaten aan experts in netwerken als 3com enzo.
check tomsnetworking.com, die gasten daar hebben vele AP’s geprobeerd, geschreven voor windows gebruikers, maar dat maakt niets uit. Ze proberen daar zaken als gebruiksvriendelijkheid en natuurlijk prestaties van vele producten. Ze weten waar ze het over hebben…

ik dacht nochtans eens ergens gelezen te hebben dat de aiports van apple de ENIGE waren die het bereik konden uitbreiden via hun accespoints extremes baestations. (configuratie fluitje van cent hoor..hebben thuis ons bereik uitgebreid met 2 extremes)

Omdat je inderdaad een bridge maakt…zoals reeds gezegd.

Geen probleem om een andere accesspoint te nemen hoor. Ik heb er eentje van Sitecom. Die heeft een ingebouwde router en ADSL-modem, dus alles in een. Hij kost ongeveer 150 euro bij onder andere Dixons en is simpel te configureren via je webbrowser. Het mooie van dat ding is dat ie op 100 Mbit werkt maar helaas kan ik die snelheid alleen bij mijn Vaio-pc gebruiken en niet op mijn Mac. Verder werkt het uitstekend. Sitecom heeft trouwens ook een 'gewone' draadloze router zonder dat DSL-modem erin. Dan kost het zo rond de 70 euro. Veel succes met het maken van je keuze. :)

[quote:23dcb8c86a="papa"]Geen probleem om een andere accesspoint te nemen hoor. Ik heb er eentje van Sitecom. Die heeft een ingebouwde router en ADSL-modem, dus alles in een. Hij kost ongeveer 150 euro bij onder andere Dixons en is simpel te configureren via je webbrowser. Het mooie van dat ding is dat ie op 100 Mbit werkt maar helaas kan ik die snelheid alleen bij mijn Vaio-pc gebruiken en niet op mijn Mac. Verder werkt het uitstekend. Sitecom heeft trouwens ook een 'gewone' draadloze router zonder dat DSL-modem erin. Dan kost het zo rond de 70 euro. Veel succes met het maken van je keuze. :)[/quote:23dcb8c86a]

inderdaad…maar een bridge vormen…dus door een extra accespoint, lijkt mij niet mogelijk met een ander merk.of zit ik verkeerd? :finderoud:

Ja hoor, dat is mogelijk, alleen heb je er 2 voor nodig. Dus een accesspoint/router en daaraan een accesspoint met een utp kabel en op de andere verdieping bv nog een accesspoint en die stel je met de vorige in als bridge. Ook kan je op je accesspoint beneden nog een rondstraal antenne plaatsen waarmee je tot 13 db extra versterk.

[quote:f237195b61="Fuji"]

inderdaad…maar een bridge vormen…dus door een extra accespoint, lijkt mij niet mogelijk met een ander merk.of zit ik verkeerd? :finderoud:[/quote:f237195b61]

het zou gewoon moeten werken, tenzij apple speciaal in de firmware gezet heeft dat het alleen met andere apple producten mag samenwerken. Dan zouden ze echt suffe zakken zijn. Zelfs compaq doet dat niet zo.

Maar als je de extra AP instelt als bridge, dan werkt het toch gewoon als een relay, dus zou het eigenlijk niet uitmaken of de 1e AP dat wel of niet ondersteund, hij krijgt gewoon de data doorgestuurd van de 2e AP als ware het direct een PC.

op http://www.tomsnetworking.com/Sections-article78-page1.php staat een problemsolver voor bridging/repeating

Mijn ervaring is dat als je een bridge wilt opzetten je 2 accesspoints nodig hebt van hetzelfde merk en type. Dit in tegenstelling tot een accesspoint met meerdere client, daar kun je verschillende merken door elkaar gebruiken.

[url=http://www.d-link.com/products/?pid=292]D-Link DWL-2100AP[/url]

UTP kabel indrukken, met safari ff configgen…
Das dus in Repeter Mode zetten en ut Mac adres ingeven.
UPT kabel er uit rappen en neer pleuren waar je maar wilt.
Natuurlijk wel binnen het berijk van die brakke Apple AP…

Tering he, kunnen jullie moeilijk doen over zoiets makkelijks… :roll:

euhm a er is een mogelijkheid om het elec. net te hanteren b het bereik van je station kun je ook giga vergroten met behulp van een chipskoker (ik wil geen reclame maken, maar once you pop.....) er staat een handleiding erngens op hetinternet. Ik speur hem morgen wel op als ik wat helderderder ben.

http://www.turnpoint.net/wireless/has.html

Homebrew Antenna Shootout.

http://www.oreillynet.com/cs/weblog/view/wlg/448

Geweldig! Ik begrijp dat ze inmiddels enkele 100-den meters bereik halen.

:o

Deze firma pakt het direct professioneel aan;

The Cantenna.

http://www.cantenna.com/store.html

:mrgreen:

[quote:2e3c39b704="beammeup"]http://www.turnpoint.net/wireless/has.html

Homebrew Antenna Shootout.

http://www.oreillynet.com/cs/weblog/view/wlg/448

Geweldig! Ik begrijp dat ze inmiddels enkele 100-den meters bereik halen.

:o[/quote:2e3c39b704]

dank bespaard mij weer wat snuffelwerk op het internet :slight_smile: