beschadigde bestanden Photoshop

is er een truukje of mogelijkheid om een beschadigd Photoshop toch in Photoshop te openen? Graag suggesties....

misschien kan je het proberen met [url=http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/11559]Graphic Converter[/url] die kan soms bestanden die beschadigt zijn toch openen en daarna weer opslaan onder een andere naam. Die bestanden zijn dan vaak wel weer te openen in Photoshop. Maar het gebeurt ook vaak dat je bestand er niet meer goed uit ziet.

Succes!

Groet,
Job

Ik had laatst geluk met Fireworks... Wie weet.

Succes.

Zowel Fireworks als Graphic Converter, nog niet gelukt....

wat is een "beschadigd" document eigenlijk, hoe doe je dat of gebeurd dat?

in dit geval gaat om een Photoshop layerbestand dat tijdens het bewerken de computer vast gaat lopen en daarna het bestand niet meer te openen is.

het bestand dupliceren in de Finder, helpt dat?

wat ik altijd doe (met ps gesloten) is een copy van het document maken op mn desktop (via copy bestand). direct renamen naar een of andere onziinige txt als "klass.tif" (sorry voor alle Klaas-en present ;) .

PS opstarten.
Open vanuit PS “klaas”.

of:

gewoon bestand neiwe extentie geven en kijken wat er gebeurt…

Hopefully geluk valt je ten deel …

ook niet gelukt...

WOW...

you have a serious problem indeed!

→ krijg je een melding of doet ie gewoon helemaal nx?

krijg wel een melding: bij het openen op 10%: "can't open Photoshop: end of file"

end of file = vergeet het maar.

Photoshop leest eerst het bestand door. Ergens komt het een fout tegen. Er hoeft - bij wijze van spreken - maar één byte 'op zijn kant te liggen en Photoshop kan het niet meer lezen. Dus kan het einde van het bestand niet worden bereikt.

Enige oplossing is het bestand door Diskwarrior of een andere reparatietooltje te laten nakijken.

Heb je het bestand ook op andere computers proberen te openen?

op een andere computer had ik al geprobeerd. DiscWarrior; kan je het daarmee repareren en daarna te openen in Photoshop?

Nope, geef het maar op. End of file...einde verhaal. Wat wel zin heeft is DW draaien om in de toekomst dit soort dingen te helpen voorkomen. Dit soort beschadigingen zijn bijna altijd terug te voeren naar een ranzige HD of directory structuur.

wat doet DiscWarrior eigenlijk? Is het een soort reparatie programma? Is het ter voorkoming van of genezing (reparatie) van?

Het herstelt de directory structuur van je hard disk wanneer deze corrupt is geworden, om het maar even simpel te zeggen. De materie is nogal complex om in een paar woorden uit te leggen...