Beschrijving dvd in plex

Dag OMT-ers,

het is me gelukt om alle covers in plex te krijgen. nou heb ik eens gehoord dat het ook mogelijk is om de beschrijving van de dvd erbij te zetten. is dit ook echt mogelijk, zoja hoe krijg ik de beschrijving bij de dvd’s ?

Gr, Victor.

als je de naam gebruikt die imdb ook gebruikt voor de film met het jaartal dan zal plex zelf het hoesje en de informatie erbij zoeken. je moet dan wel in de instelling aangeven dat hij imdb moet gebruiken als database.

Je moet het type media toekennen.. Als je een bron toevoegt, zie je een knop toewijzen.. dan naar Video gaan en imdb.com of een ander selecteren ;-)

[quote:4df262253f="iMous"]Je moet het type media toekennen.. Als je een bron toevoegt, zie je een knop toewijzen.. dan naar Video gaan en imdb.com of een ander selecteren ;-)[/quote:4df262253f]

als ik op toewijzen klik krijg ik niks te zien. wat moet ik nu doen ?

op enter drukken en dan kan je kiezen als je 2x op enter drukt kom je volgens mij op films en kan je imdb kiezen

is er ook een manier om het plot van de film in het Nederlands te krijgen ?

Ik heb ook ergens gelezen dat plex het ook uit een NFO bestandje kan halen die in dezelfde map staat. Maar ik kan nergens een NFO-editor vinden voor mac. Dat zou dus moeten betekenen dat ik alle NFO bestanden op windows moet maken en daarna naar mijn macbook kopiëren.

http://forums.plexapp.com/

:slight_smile:

Volgens mij is er nog geen nederlandstalige 'scraper' voor Plex. je zit dus vast aan engelse beschrijvingen..

Om NFO’s te maken kan je toch gewoon met Texteditor en opslaan als bestand.nfo ?

[quote:d50e911416="iMous"]Volgens mij is er nog geen nederlandstalige 'scraper' voor Plex. je zit dus vast aan engelse beschrijvingen..

Om NFO’s te maken kan je toch gewoon met Texteditor en opslaan als bestand.nfo ?[/quote:d50e911416]

ik kan hem niet opslaan als NFO bestand naar mijn weten. welke moet ik daarvoor hebben ? want ik zie NFO er niet bij staan.

Kiezen voor 'alle bestanden' en dan zelf .nfo achter de bestandsnaam zetten.

Ik kan het negens in tekst-editor vinden. Heb je er een speciale plugin voor nodig? Want ik zie het niet staan bij "bewaar als" en dan bij structuur.

Gr. Victor

Owja, ik zie het..

Gewoon opslaan als RTF en dan in Finder hernoemen naar .NFO

In principe zijn NFO’s gewoon textbestanden met een .NFO extensie, wat eigenlijk een extensie is voor een document met systeemeigenschappen voor windows. Heb dat nooit echt begrepen waarom er .nfo wordt gebruikt in plaats van .txt of .rtf

Werkt dit voor jou?

Het heeft Niet gewerkt, ben op het plex forum verder geholpen en daar bleek dat het alleen kan met een programma dat voor Windows is. En ik heb geen Windows.