Bestaat Frontpage voor Mac?

zit er in office ook een progie voor sites te maken zooals de win versie met frontpage ?

Frontpage hoort niet bij Office, en er zit ook niet iets vergelijkbaars bij AppleWorks.

bestaat frontpage voor mac ?

Neen en het is ook geen aangewezen prof om sites mee aan te maken. Sommige providers laten zelfs niet toe een site te plaatsen welke is aangemaakt met frontpage.

waarom ? :cry:

De jongens van Microsoft zijn gespecialiseerd in het 'rommel ertussen gooien waar het nie moet staan'. Dit neemt dus allemaal maar plaats in (relatief weinig natuurlijk) en zorgt voor enorme vertraging voor het laden van je webpage. Dit staat op de telenet site : Telenet klanten die een thuispagina hebben gemaakt, of die er één gaan maken, dienen er rekening mee te houden dat Telenet géén "Microsoft Frontpage Extensies" aanbiedt op de server. Je kan je thuispagina ook niet met Frontpage publiceren. Ook Active Server pages, Cold Fusion en aanverwanten worden NIET ondersteund. Wat je echter wel mag gebruiken zijn Macromedia Flash plugins, de extensies daarvoor nodig worden op onze server aangeboden.

Frontpage hele erge slechte HTML code genereerd... en het is van microsoft :P

freeway 3.5 is misschien wat voor je! :D

kwee niet , is er ook geen supper progamma dat je kan downloaden op een of de andere site ?

heeft apple zelf geen proggie om websites te bouwen ?

Netscape Composer is gratis. Ik heb er alleen nooit mee gewerkt dus ik heb geen idee of het wat is.

Ik wil binnenkort beginnen met mijn eerste website en daarvoor heb ik inderdaad Freeway aangeschaft. Op aanraden van Apple zelf (Applestore verkoopt het) en enkele macosx.nl bezoekers.

wat kun je allemaal doen met dat proggie ? en wat is de prijs ?

Freeway kost ? 301,29 in de applestore. dreamweaver ongeveer ? 600,00 Go Live is ook ongeveer die prijs.... Overigens van waar ben je ergens in Vlaanderenland?

Nee dat bestaat niet, gelukkig. Dat zou het niveau van de kwaliteit van de Mac-apps wel heel erg hard naar beneden halen. Je kan beter Dreamweaver of GoLive gebruiken. Met Dreamweaver heb ik goede ervaringen. Versie MX spuugt zelfs best nette HTML uit. Maar ik gebruik nog maar lekker BBEdit...

Iedere applicatie die voor jou code genereert gooit er vaak rommel in die je site langzamer en slordiger maakt. Frontpage is ongeveer de topper in deze rommelapplicaties qua slordigheid en ondersteund heleboel dingen niet die normaal voor html code vanzelfsprekend zijn. Frontpage is dus juist een belemmering in plaats van dat het juist iets maakt wat jij wilt. Ik zou het gewoon met de hand maken als ik jou was. Ik weet dat het misschien wel een hele stap is om geen programma's gaan gebruiken maar puur een tekstapplicatie om je pagina's te maken en dat het fijn is om te weten wat je precies doet maar ik kan je verzekeren dat HTML coderen heel leuk kan zijn. Vooral als je weet wat je wilt en het doorkrijgt hoe het werkt. Bovendien maak je door dat je zelf een beetje kan coderen al snel veel betere pagina's dan je vrienden die nog gewoon met Frontpage zitten te rotzooien.

Ik zou je niet aanraden om Dreamweaver en Golive te gaan gebruiken. Deze programma’s zijn moeilijk voor beginners en vereisen een goede kennis van HTML.

Wat ik je wel aanraad is gewoon eens een simpel boekje te kopen over html! Er zijn heleboel beginnersboekjes die heel simpel uitgelegd zijn en niet 3 kg wegen. Kijk eens naar dit boek.
Ik weet niet of het ook in Belgie beschikbaar is en het ligt wel een beetje aan je leeftijd of dit boekje ook daadwerkelijk wel geschikt voor je is.
Als je ouder bent dan 15 weet ik wel zeker dat je met dit boekje wegwijs kunt. Het zal vast te vinden zijn op andere boeken sites zoals bol.com en misschien is het daar een beetje goedkoper.
Het boek kost 19 euro en het is het zeker waard. :slight_smile:

Mocht je je nog verder internetprogrammeertalen willen verdiepen, de boeken van dezelfde serie zijn erg goed en heel duidelijk gericht op beginners. Verder staan er in deze boeken vaak handige links naar pagina’s die je nog meer over een bepaald onderwerp kunnen vertellen en als je klaar bent met het boekje staat er achterin aangegeven welke boeken je verder kunt aanschaffen.

Heb je een grafische achtergrond of ken je xpress al, dan is Freeway iets voor jou. Snel resultaat vooral voor beginners. :wink:

Waar is de tijd dat [b:11809c42dc] Claris Homepage [/b:11809c42dc] ons hielp ?