bestanden afgelopen week kopiëren

Ik zou graag alle bestanden die de afgelopen week zijn gewijzigd van de ene schijf naar de andere schijf willen kopiëren om dit als extra backup te kunnen bewaren. Is er iemand die een manier weet om dit handig te doen met behulp van een programma of met behulp van een commando in de terminal.

Eric

Er zijn daar diverse back-up programma`s voor, heb je al met de zoek functie gezocht b.v.

http://forum.macosx.nl/search.php?search_keywords=backup&search_terms=all&search_author=&search_forum=16&search_time=0&search_fields=all&search_cat=2&sort_by=0&sort_dir=DESC&show_results=posts&return_chars=200

of even Googlen: http://www.google.com/search?client=safari&rls=en&q=backup+Mac&ie=UTF-8&oe=UTF-8

www.versiontracker.com is ook het één en ander te vinden.

Ik gebruik lekker simpel het Back Up programma van Apple zelf, moet je volgens mij wel een .mac account voor hebben, je kunt dan op de servers van Apple backuppen maar ook naar een andere schijf, dvd og iPod…

$ find <dir> -type f -mtime 7 -exec cp <dir> '{}' ;

bla zoiets…

Beste Appelmoes,

Bedankt voor je snelle reactie.

Op versiontracker kan ik geen programma vinden dat alle bestanden van een week oud kan verzamelen en deze naar een andere schijf kan kopieren.

Met het “find” commando in de finder kan ik wel alle bestanden van een week oud verzamelen maar dan loop ik tegen een ander probleem op.
Het komt voor dat bestanden met dezelfde naam in verschillende mappen (op dezelfde schijf) staan en dan kan ik ze niet kopieren door ze in het “find” venster allemaal te selecteren en ze te verslepen naar een andere schijf.

Ik heb overigens wel een mac account, maar volgens mij is het ook niet mogelijk om met het backup programma van apple dit soort kopieen te maken.

Eric

MSS dat je aan het programma [url=http://www.lacie.com/silverkeeper/]silverkeeper[/url] van Lacie iets hebt. Het is freeware, dus het proberen waard. Let op werkt nog niet met Tiger, zijn ze mee bezig.

Kijk 's naar Deja Vu

http://www.macupdate.com/info.php/id/9221

Doet precies wat je wilt, werkt automatisch volgens een vooraf ingegeven schema(s) ingestelde mappen of schijven bij. (kopieert dus alleen de nieuwe en/of gewijzigde bestanden) Kan ook nog je systeem klonen.