Bestanden kwijt na archiveren

Een vriend van mij moest om de een of andere reden de boel opnieuw installeren op zijn iBookje. Hij heeft daarbij voor de optie 'archiveren' gekozen. Alleen kan hij zijn spullen niet meer terugvinden: zijn iPhoto library is leeg, zijn verhalen zijn weg (erg naar voor een journalist), etc. Iemand enig idee waar het zou kunnen staan? Is er een bepaalde map waar alles wordt opgeslagen? Dank u wel alvast. Hij zit nu nogal [url=http://www.guzzigalore.nl]eenzaam[/url] te flippen.

staat dat niet ergens gewoon op macintosh HD en dan gearchiveert?

Dat lijkt me wel, maar ik wil weten waar precies. Hij zit nu in een of ander gehuchtje in Canada, ik kan dus niet door zijn computer bladeren.

Volgens mij moet er een mapje "old system" of iets dergelijks op z'n hd staan. Als het goed is, staat daar dan alles in.

Gr

en zoeken met appel f op bijvoorbeeld de naam van bestanden of alleen op bijvoorbeeld .doc of .jpg of .mp3 als het nog op de computer staat dan komt hij er zo achter waar het staat of dat het weg is.

Op wat voor manier heeft hij zijn computer geinstalleerd, er zijn ook manieren te bedenken waarbij de hele schijf gewist wordt en er niks meer terug te vinden is.

Hij heeft, [url=http://www.guzzigalore.nl/log/pivot/entry.php?id=40]schrijft hij[/url], de optie 'archiveer' gebruikt. Verder weet ik het ook niet precies. Maar hij is er flink ziek van.

Weet iemand waar de archieven precies staan? Ik weet ook wel waar je ze ongeveer moet zoeken, maar Paul is nieuw met de mac. Hij heeft een iets exactere oplossing nodig.

Archiveer en installeer poot de gebruikersbestanden in een map [b:270be8f9ce]Previous system[/b:270be8f9ce].

http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=107120-nl
http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=107120
http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=301270

[quote:270be8f9ce]The Preserve Users and Network Settings option [b:270be8f9ce](selected by default)[/b:270be8f9ce] imports existing user accounts, their Home folders, and your network settings into the new system after installation. If you deselect this, you should have a current back up your important data, network settings, and user Home folders available. The Mac OS X Setup Assistant will not appear after this kind of installation.[/quote:270be8f9ce]
Hopelijk heeft hij het vinkje niet weggehaald…

je kunt kijken naar wat iemand al eerder typte de map previous system of anders in de user map of er nog een gearchiveerde user staat. Verder is de optie 'appel F' altijd een goeie om bestanden te zoeken op je mac, als je eenmaal bestanden hebt gevonden die je kwijt was dan kun je ook gelijk zien waar ze staan.

[img:9994dfa832]http://home.wanadoo.nl/franzle/macosx/appelf.jpg[/img:9994dfa832]

Dank jullie wel voor de reacties. Hier moet Paul zeker iets mee kunnen.