Bestanden/mappen sharen via apache

Ik wil graag bepaalde mappen zoals de map waar iPhoto de foto's in bewaard, sharen met vrienden. Ik wil dit graag doen via Apache zodat ik met PHP het een en ander kan doen (gallery maken, watermark's erop, etc.). Ik wil dit graag doen, zonder bestanden/mappen te verplaatsen of te kopieeren.

Ik zat zelf te denken aan een Alias, maar dat is eigenlijk alleen maar een bestand dus dat werkt niet via een webserver. Wat ik raar vond is dat de map “/manual/” (te vinden op http://localhost/) [b:bf52203a33]wel[/b:bf52203a33] een alias is en dat deze [b:bf52203a33]wel[/b:bf52203a33] werkt.

Na wat onderzoek kwam ik erachter dat dit gedaan was mbv de alias-module van apache. In de [b:bf52203a33]/etc/httpd/httpd.conf[/b:bf52203a33] kan je zien hoe ze het gedaan hebben. Ik krijg het echter niet voor elkaar…

Wie kan mij vertellen hoe ik dit wel kan doen?

[url=http://agent0068.dyndns.org/~mike/projects/myphoto]myphoto[url] of [url=http://sourceforge.net/projects/gallery]gallery[url] stond in de macfan van maart-april.

je moet wel in de terminal werken, ik heb dit zelf niet gedaan. gebruik mijn localhost alleen voor testen van websites, nog niet voor dit werk.

daan.

Ik denk dat je een Mac alias en de alias functionaliteit van Apache door elkaar haalt. Dit zijn verschillende dingen. Je zou het inderdaad via een Apache alias op kunnen lossen (zie voorbeelden in httpd.conf). Wat ik zelf nog weleens makkelijk vind is een symbolic link (Unix-stijl alias) te plaatsen in je Sites folder. Dit moet wel vanaf de terminal. Voorbeeld: ln -s ~/Documents/TeDelenFolder ~/Sites/TeDelenFolder

Greets
Tristan

Als je met symbolic links werkt en je voegt een afbeelding in zal die toch naar de origine directory wijzen en niet naar de directory van je symbolic link.

Michiel

[quote:97c3623f6f="hansenonline"][url=http://agent0068.dyndns.org/~mike/projects/myphoto]myphoto[url] of [url=http://sourceforge.net/projects/gallery]gallery[url] stond in de macfan van maart-april.

je moet wel in de terminal werken, ik heb dit zelf niet gedaan. gebruik mijn localhost alleen voor testen van websites, nog niet voor dit werk.

daan.[/quote:97c3623f6f]

… Stond nog meer in MacFan over het sharen van foto’s (meest via iPhoto), en je hoeft niet perse in de terminal te werken! Werkt wel, heb het geprobeerd.
Nadeel is wel dat dat ‘Gallery’ de iPhoto map verplaatst naar de webmap van Apache. Goed in de gaten houden dus, je bent zo je foto’s kwijt…

En verder kun je natuurlijk momenteel vanaf bijna elke ‘fotoprogramma’ een webgallery maken, die je gewoon via Apache kunt sharen (wel een vast IP hebben dus).

Mijn bedoeling is om op een simpele manier een bepaalde map te sharen via mijn webserver. Ik noemde als voorbeeld mijn iPhoto Library, maar dit kan ook bijvoorbeeld mijn iTunes Library zijn. Of misschien zelfs mijn "Documenten".

Ik vind het jammer dat het allemaal zo omslachtig werkt. Tiger3090 had het volgens mij voor elkaar gekregen, misschien dat iemand mbv de stappen die genomen moeten worden een AppleScriptje kan schrijven om alles wat te vereenvoudigen.

Nogmaals bedankt, Tiger3090, ik heb het een en ander geleerd van je :).

graag gedaan :)