Bestanden overhalen van pc naar Mac?

Hallo,

Ik probeer mijn vader over te halen om een IMac te kopen, maar ik had 1 vraagje?
Mijn vader heeft heel veel bestanden nu op zijn pc staan, en kan je die over halen naar de Mac zonder ze allemaal via de mail naar je toe te sturen?

Alle ideen zijn welkom!

Via het netwerk, via een externe harde schijf, via USB stick etc etc.
Het overzetten van de bestanden van de PC naar de iMac is het probleem niet.
Het zal wel van het type van de bestanden afhangen of je vader er vervolgens iets mee kan op de Mac.
Als het om Office documenten gaat (.DOC, .XLS etc.) is het antwoord: Ja.

USB stick? Externe harde schijf? Netwerkverbinding? CD/DVD branden? Er zijn genoeg mogelijkheden..

FireWire (of USB) kabel en een transferkit.

Een tran[b]s[/b]ferkit bedoel je denk ik.

En wat is dat; een [b]transferkit[/b]?
[img]/uploads/community/15cb8de94eaaf8f5573f0e720eb352320af190a3_0.png[/img]

Hai,

Ik haak even in....

Hoe gaat dit met e-mails ?

Ik heb hier een mooie Macbook pro staan, net nieuw, maar werk op de oude pc ivm de e-mails en al mijn mappen. Wij hebben een bedrijf en daar hebben we meer dan 15.000 e.mails staan, die bewaard moeten worden. Hoe kan ik die overzetten en verder werken op de Macbook ?

Raffie

[quote=KarelWillem url=http://www.onemorething.nl/community/topic/bestanden-overhalen-van-pc-naar-mac#post-2126297 time=1292954999]Een tran[b]s[/b]ferkit bedoel je denk ik.En wat is dat; een [b]transferkit[/b]?[/quote]
Dat bedoelde ik inderdaad. Een transferkit is [url=http://www.amazon.com/Belkin-Mac-Transfer-Kit-White/dp/B001GTM4HQ]zoiets als dit[/url], een 'vertaler' van de PC naar de Mac. Eigenlijk gewoon een USB-kabeltje met een kastje met wat software erop ertussen.

[quote]
Hoe gaat dit met e-mails ?
Ik heb hier een mooie Macbook pro staan, net nieuw, maar werk op de oude pc ivm de e-mails en al mijn mappen. Wij hebben een bedrijf en daar hebben we meer dan 15.000 e.mails staan, die bewaard moeten worden. Hoe kan ik die overzetten en verder werken op de Macbook ?
[/quote]

Ik denk dat je er goed aan doet hier even een nieuw topic over te starten... (krijg je meer reacties)

[quote=Waffle url=http://www.onemorething.nl/community/topic/bestanden-overhalen-van-pc-naar-mac#post-2126310 time=1292955507]Een transferkit is [url=http://www.amazon.com/Belkin-Mac-Transfer-Kit-White/dp/B001GTM4HQ]zoiets als dit[/url], een \'vertaler\' van de PC naar de Mac. Eigenlijk gewoon een USB-kabeltje met een kastje met wat software erop ertussen.[/quote]Dan kun je beter €5 uitgeven aan een UTP-kabel, of gewoon de kabel gebruiken waarmee je computer met "het Internet" verbonden is — dat zal heel wat sneller gaan dan via USB.

Wat mailtjes overzetten betreft: dat hangt af van de mailer die je gebruikt onder Windows, en welke je wilt gebruiken op je Mac. Apple Mail kan bijvoorbeeld berichten importeren uit veel andere mailers, waaronder Outlook, maar als je op allebei Thunderbird gebruikt is het een kwestie van de goede map overzetten en je hoeft verder niks te doen.