Bestanden uitwisselen tussen 2 Macs

Ik denk een heel simpel probleem te hebben, maar kan nergens een goed antwoord vinden. Ik heb een iMac en een MacBook en ik wil vaak files die ik op de iMac heb gemaakt overzetten op mijn MacBook, zodat ik ze bij me heb. Dat moet toch heel simpel kunnen met een paar kliks?

Zoek eens naar Silverkeeper.

In elk Finder-venster van elke Mac zie je links de naam van de andere Macs. Klikken en je kunt bestanden overzetten.

Sypie: ik moet toch geen backup programma gebruiken om simpel een file die ik op de ene Mac heb gemaakt op de andere Mac te krijgen? iJoost: dat heb ik (natuurlijk) geprobeerd. Gewoon de file aanklikken en naar de MacBook slepen. Dan gebeurt er niks...:-(

Misschien moet ik daarvoor bepaalde instellingen hebben?

Het verbaast me ontzettend dat het me niet lukt. Het moet toch een veelgebruikt/gevraagde mogelijkheid zijn? Wat is er simpeler dan iemand die 2 Macs heeft en die bestanden wil uitwisselen?

Heb je ook toegang tot je macbook ? Als er gast bovenin het finder venster staat ben je niet ingelogd en kan je dus niet bij je bestanden.

Je moet eerst die MacBook open klikken. Daar kun je dan kiezen naar welke Publiek folder je het bestand wilt slepen. Dat wil zeggen naar de Aflevermap die daar in zit.

Misschien is https://www.getdropbox.com/home een oplossing, worden ze ook meteen controle op wijzigingen aangegeven.

Kan namelijk over het netwerk, maar ook tussen 2 stations werken.

Leuke en makkelijke gadget, gebruiken het ook zakelijk voor transport naar mac thuis

Josh: er staat inderdaad gast, dus kan ik er niet in. Maar hoe kan ik mezelf wijsmaken dat ik geen gast ben? :-)

iJoost: Dat heb ik gedaan, maar ik kan inderdaad niet in de folder, omdat ik gast ben.

MacFloo: ga ik naar kijken. Maar nogmaals, het moet toch een veelgebruikte toepassing zijn? Ik maak files (meesterwerken vanzelfsprekend) op mijn iMac en die wil ik graag bij me hebben op mijn MacBook! Dat moet toch simpel kunnen?

Dank voor het meedenken!

Als je op gast klikt vraagt ie om een gebruikersnaam en wachtwoord, daar moet je ff je macbook gebruikersnaam en wachtwoord intypen et voila :D :apple: Dan zou het moeten werken

[quote:5fa656a5c6="Jac Trum"]iJoost: Dat heb ik gedaan, maar ik kan inderdaad niet in de folder, omdat ik gast ben.[/quote:5fa656a5c6]

Als Gast kun je wel in de de folder(s) Publiek. Daar mag je natuurlijk niet schrijven maar je kunt er wel lezen. Je mag niet in de folder(s) Aflevermap maar je kunt er wel iets instoppen. Samen is dat precies genoeg om bestanden te kunnen verplaatsen.

Mocht je dat onhandig vinden dan kun je het wachtwoord opgeven van je account op die andere Mac en dan kun je er wel met alle rechten in.

En stop eens met klagen dat het “toch eenvoudig zou moeten zijn”. Het IS eenvoudig. Jij moet gewoon even verder kijken dan je neus lang is.

Succes.

idd; Eenvoudiger dan dit kan niet, tenminste niet zonder verlies aan veiligheid ;)

[url=http://www.kasiamac.com/ToMacs.php]ToMacs[/url]

Zoals iJoost al aangeeft, het is écht een fluitje van een cent! Even uitzoeken en je bent binnen 1 minuut verbonden.

Edit: Misschien heb je hier ook nog wat aan; http://docs.info.apple.com/article.html?path=Mac/10.5/nl/17131.html

Zo dus ongeveer (Systeemvoorkeuren > Delen): [img:ebcbbdf740]http://img187.imageshack.us/img187/9493/afbeelding1ve3.jpg[/img:ebcbbdf740]

Reuze bedankt allemaal voor jullie inbreng. iJoost: ik bedoelde dat de suggestie om externe programma's te gebruiken toch niet nodig zou moeten zijn (hoewel ik dat programma heb bekeken en het lijkt me handig)

Ehhh 't Zal er wel aan liggen dat ik blond ben :slight_smile: Maar het is opgelost. Dank allemaal!