Bestandsverwijdering

Op de website van Apple las ik onder het item FileVault-beveiliging in de nieuwe Panther-release het volgende:

“Normaal gesproken wordt bij het verwijderen van bestanden de bestandsnaam uit de schijfdirectory verwijderd, maar blijven de gegevens staan. ‘Leeg prullenmand veilig’ overschrijft het bestand onmiddellijk met willekeurige gegevens, zodat het bestand volledig verdwijnt en niet meer kan worden gereconstrueerd.” (einde citaat)

Betekent dat dan dat je tot dusver geen ruimte kon vrijmaken op de harddisk door gewoon bestanden te verwijderen?

Nee, het betekent alleen dat TOTDAT een ander bestand er overheen gaat het bestand nu dus nog blijft staan; alleen kan je er niet zo 1,2,3 bijkomen. In 10.3 ben je het dus echt helemaal en voor altijd kwijt; niemand, ook geen specialist kan het weer terugtoveren! Leuk hè!

aha, bedankt Joepie :wink: