Beste beginners-website?

Websites komen in soorten en maten. [url=http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=15624]Vet[/url] en [url=http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=15750]lelijk[/url] natuurlijk ook. Ik heb zelf net mijn allereerste schreden op dit pad gezet (vier lessen Dreamweaver!) en ben eigenlijk vooral geinteresseerd in wat je met vrij weinig kennis en ervaring al kunt maken.

Wie heeft voorbeelden?

Tja, ik kan me die tijd ook nog herinneren... Maar om eerlijk te zijn kan ik me nu niet voorstellen een statische website te ontwerpen. Probeer heel veel met html te maken, in combinatie met CSS (veel lezen + proberen..), dan zul je vanzelf wel zien wat je wilt/leuk vindt. Daarna zal je waarschijnlijk wel van het statische af willen.. (steeds maar weer ftp'en is ook niks he...) Denk dat je dan maar richting [url=http://www.php.net/]PHP[/url] moeten denken. Succes, veel plezier!

Voorbeelden:
Webmonkey
HTMLhelp.com (voor referentie…)

Bedankt! Handige links. Maareh... voorbeelden?

Met kennis van Dreamweaver 4 heb ik mijn eerste website gebouwd: [url=http://www.angelfire.com/mac/webbie/index2.html]*Van.Alles.En.Nog.Wat*[/url]

Ik gebruikte daar alles wat ik nu niet meer gebruik: frames, flash buttons uit dreamweaver, opmaak in html etc.

Het was een leuk begin en als je weinig weet vind je het mooi, maar ik begon me steeds meer te interesseren in het gebruik van PHP (waar ik nu al ‘redelijk’ wat vanaf weet), CSS en XHTML. Je leert vooral door alles uit te proberen, kijken waar de grenzen liggen enzo.

Bewerkt – nog wat:

Je kunt natuurlijk ook een PHP/(met Mysql) portaal systeem downloaden, deze zijn vaak makkelijk te installeren en leuk om mee te expirimenteren.
Een topic over portaal systemen op Mac OS X vind je hier

Leuk om te zien dat jullie ook ooit geweest zijn waar ik [url=http://home.wanadoo.nl/multimedialab/dreamweaver/cursisten/jjj/]nu[/url] ben!

Mijn eerste website: http://homepage.mac.com/whymme/trip

Ben nog niet veel verder gekomen, eigenlijk. Een paar losse pages gemaakt om mensen eens iets te laten zien, wat fotoalbums (automatisch gemaakt in Photoshop) …

[quote:649ab8a645="Whymme"]Mijn eerste website: http://homepage.mac.com/whymme/trip

Ben nog niet veel verder gekomen, eigenlijk. Een paar losse pages gemaakt om mensen eens iets te laten zien, wat fotoalbums (automatisch gemaakt in Photoshop) …[/quote:649ab8a645]

Ik vind dat hij er prima uit ziet hoor. Geen fratsen, duidelijk, helder.