beste html-editter

Ik vroeg me af of de mensen hier hun sites uit hun hoofd maken, of met een programma... Eigenlijk ben ik op zoek naar een goede editter, en misschien gebruiken jullie er een waar jullie zeer tevreden over zijn :wink:

- probleem opgelost -

- Dreamweaver Kant en klaar programma waarmee je complete websites kunt maken. Niet gratis, wel verkrijgbaar als studentensoftware voor € 15,- ofzo.

  • bbEditLight
    Een ouderwetse editor.
    Tik je html, opslaan, klaar is kees.
    t’ is nog gratis ook

  • bbEdit ( full )
    Zelfde als de light versie, enkel met meer functions welke erg handig zijn wanneer je iets geavanceerder wilt programmeren.

Mijn advies; indien je nog geen html kent, download een trial version van dreamweaver en ga er mee aan de slag. Kijk vervolgens in je bron en ga deze aanpassen / herschrijven.

Kijk op alle websites in de bron, kijk hoe bepaalde dingen werken, gedaan zijn. Ga vervolgens de bron aanpassen en kijk wat er dan anders / niet meer werkt.

Zo heb ik het ook gedaan :slight_smile:

ja zo ben ik ook al een poos bezig en ik heb ook een website gemaakt maar omdat dat met dat word dus niet werkte dacht ik, misschien is er een handige editter waar het wel mee lijkt

emacs www.gnu.org De editor der editors.

een OS X versie kan geladen worden van
http://gifi.stat.ucla.edu/pub/index.php

Die heb ik gedownload. Maarrr het downloaden verliep prima, ga ik naar de folder applications in die map en open het programma, hij begint onderin de programmabalk te stuiteren, dus hij start op, maar meteen verdwijnt ie weer en is er neits op gestart :?

ik heb geen problemen. Misschien ff de permissies repareren. Hebbie de de files in de folder usr wel op zijn plek gezet?

Je kan ook eens kijken naar PageSpinner, is een shareware html editor.

http://www.optima-system.com/pagespinner/

lijkt mij het eeuwige beginnersprobleem dat je pagina niet index.htm heet... :D

[quote:8200fe2714="gretver"]lijkt mij het eeuwige beginnersprobleem dat je pagina niet index.htm heet... :D[/quote:8200fe2714]

dat was het probleem niet

textedit en een goede code layout... liefst met php includes :) werkt ook prachtig...

Als je het simpel wilt houden kun je ook netscape composer gebruiken, zit gewoon bij netscape en is min of meer WYSIWYG. Hoef je niet naar de html-code te kijken... Voor tekst, plaatjes en links werkt dat ok.