Beta 1: Markdown op OMT

We zijn een verbetering aan de site aan het testen met een semi-publieke beta. Het staat op een onzichtbaar hoekje van de site, maar als forum member mag je als eerste testen. Zie dit artikel:

http://www.onemorething.nl/2001/01/markdown-beta1/

Beste voorbeeld!

Als er toch award zouden bestaan voor moeilijk doen dan had OMT al zeker 5 bekers in hun prijzenkast staan.

Eerste gebrek gevonden. (denk ik)

Als je iemand citeert, komen alle regels uit het citaat achter elkaar. M.a.w. je versteend de hele quote tot één blok tekst en dus onleesbaar.
Een witregel eindigt de quote, dus dan zouden alle zinnen in aparte quotes komen. Moet ook niet.

Of zie ik iets over het hoofd…?

Vat hier belangrijke zaken samen voor overzicht.

- (Mogelijke) bugs

  1. Als je iemand citeert, komen alle regels uit het citaat achter elkaar. M.a.w. je versteend de hele quote tot één blok tekst en dus onleesbaar.
  2. In de app testen heeft (nog) geen zin, die weergeeft de testpost niet goed.

- Vragen

  1. Verandert er iets aan smileys?

Tsja, in plaats van gewoon eens over te stappen op dedicated forumsoftware die alle bugs in 1 keer op zou lossen, komen er steeds maar meer van de gebruikelijke forumstandaarden afwijkende zaken bij.

Tuurlijk, soms moet je ongebaande paden nemen om echt vooruit te komen, maar wat Shmoo al zegt: jullie willen wel heel graag voor alles het wiel zelf uitvinden, of niet?

@Sunkeeper: De standaard zegt dat een gewone enter aan het eind van de regel een “soft” line break wordt. Die worden niet gerenderd door browsers.
Het voordeel daarvan is dat je je content in de editor zelf kunt afkappen als de regels te lang worden, maar dat er wel een alinea uitkomt met gevulde regels.

Als je een harde enter wil, moet je de regel eindigen met een backslash of twee spaties (zie ook http://spec.commonmark.org/0.22/#hard-line-breaks)

OK, er is een manier om het voor elkaar te krijgen.

Ik vraag me alleen af of het forum de quotes netjes in hun waarde laat. Op het eerste gezicht lijkt dat nog niet zo te zijn, (zie de quote in mijn reactie onder de post*) maar de browser doet nu nog niet 100% mee.

Begrijp ik het zo goed?

*Kun je dan straks niet meer naar een specifieke post linken met het hekje, zoals nu wel kan?

Ik kom dit,

tegen.

[quote=SunKeeper url=http://www.onemorething.nl/community/topic/community-beta-markdown-op-omt/#post-2912126 time=1449347298]Eerste gebrek gevonden. (denk ik)

Als je iemand citeert, komen alle regels uit het citaat achter elkaar. M.a.w. je versteend de hele quote tot één blok tekst en dus onleesbaar.
Een witregel eindigt de quote, dus dan zouden alle zinnen in aparte quotes komen. Moet ook niet.

Of zie ik iets over het hoofd…?[/quote]

Dat is wel een dingetje idd. Gaan we bekijken.