betaalbaar GPS op je Powerbook!

Voor 269,-- euri. GPS Haicom HI-302 CF: full GPS support for Mac OS 9 and X

meer lezen?
http://www.macitynet.it/macprof/archivio/test/haicomcfe.shtml

Dat is eigenlijk best een vondst! 8)

beammeup

Ik heb een USB GPS van Eminent volgens mij voor 93,- gekocht. Werkt ook harstikke prima :) Niet zo duur gelukkig, zit zuignapje bij voor de in de auto.

waar?!?! en met welke software? :o

Ik heb er nog geen software bij ( Route66 Prof voor mac staat in bestelling ) maar die USB GPS muis heb ik bij Javocom besteld ( grote hardware onderdelen zaak ) en daar hadden ze em gewoon op voorraad. Type BR-303 USB 1.1 GPS Receiver. Tis verder noname maar het werkt als een trein, en voor +/- 90.-.... Overigens zie je op http://www.haicom.nl/ ook een USB GPS receiver voor maar 83,-... Is vast dezelfde, alleen is het bestellen bij die knakkers stuk. Overigens moet je voor die compact flash dus fatsoenlijk te werken ook een externe antenne voor onder de voorruit hebben. Kan je net zo goed meteen USB geval kopen... Vooral met die prijs

Ik heb een powerbook (standaard uitgerust met Bluetooth) en een Bluetooth TomTom Navigator. Deze laatste werkt normaal gesproken met mn Ipaq maar heeft iemand ervaring met software voor de Powerbook die samen met mijn TomTom zou kunnen werken? Bluetooth TomTom en Powerbook vinden elkaar wel maar kunnen nog niet samenwerken omdat ik er geen software voor heb. Any suggestions?

Ivan :?

Route66 moet gewoon werken...

dan ga ik die maar eens proberen, dank je wel voor de tip.

ivan

Ik gebruik een Fortuna U2 GPS; de USB-versie, kostte me ongeveer 115 euro (bij Kijkshop vroegen ze 150 euro). Werkt prima met Route 66 - 2001.

De OS X software die erbij hoort, komt niet zozeer van Fortuna, maar van de leverancier van de USB-chip die er in verwerkt zit (Prolific).

Jammer dat de GPS-ondersteuning van Route 66 wat zwak is - het zou eigenlijk een makkie moeten zijn, om het programma via de speech ondersteuning van MacOS aanwijzingen te laten geven: “sla nu rechtsaf”, of zoiets.

[quote:a697d2566b="janvanes"]De OS X software die erbij hoort, komt niet zozeer van Fortuna, maar van de leverancier van de USB-chip die er in verwerkt zit (Prolific). [/quote:a697d2566b]

Als ik hem aan me mac hangt herkent OSX wel een USB apparaat, maar heeft verder geen idee wat het ermee moet/kan doen.
Waar heb je die software vandaan? Kan nergens wat vinden en heb al behoorlijk gezocht.

bvd

Enigste wat ie doet is een USB->COM ding installeren, op je Route66 moet je compoort van gps dan instellen...

Op deze Duitse site staat in ieder geval een versie, misschien niet de laatste: http://www.tsgps.de/index.html?info.htm

De fabrikant (Taiwan) heeft ook een site:
http://tech.prolific.com.tw/visitor/v_welcome.asp
Geeft nogal eens technische problemen (soms offline, browser-incompatibiliteiten)

De naam van de USB-chip die in mijn Fortuna U2 GPS zit is de PL-2303. Dat is dus waarnaar je moet zoeken.

De driver werkt perfect! Instaleren en klaar. ROUTE 66 2001-2002 heeft onder classic geen problemen om de gps ontvanger te herkennen. De OSX versie van het zelfde programma lukt het echter niet, wellicht dat dat bij versie 2004 verholpen is.

bedankt allemaal!