Betaaloplossing voor vereniging

Hi allemaal,

Geen idee of er iemand op dit forum verstand van heeft, maar weet je wat, we gaan het gewoon proberen met z’n alle weten we meer ?

Binnen onze sport vereniging betalen mensen per avond € 9,- dit deed men voor Corona in een zakje en die werden dan voor aanvang opgehaald. Nu wordt natuurlijk contant geld wat ontraden en zijn we dus aan het kijken hoe we ongeveer 30 man per avond, drie avonden in de week een digitale betaalmogelijkheid kunnen bieden.

We hebben nogal wat leden op leeftijd waardoor iets van een tikkie waarschijnlijk lastig en erg omslachtig gaat worden.

Wie heeft er de gouden tip?

Heb zelf een izettle, kunnen mensen gewoon met een PIN pas betalen. Er zijn een heleboel van dat soort aanbieders: https://nl.mobiletransaction.org/pinautomaat-kleine-ondernemers/

Dat zijn apparaatjes die je aan je mobile telefoon koppelt. Bedoeld voor incidenteel gebruik, markten, foodtrucks etc.

Kosten van de transacties lopen best op. Mensen betalen 3x30x9 = 270 euro. Dus per maand zit je op meer dan 1000 euro. Dan is een gewone pin misschien wel goedkoper, gekoppeld aan de bankrekening. Vast of mobiel, bijvoorbeeld Sepay

 

Verder zijn er online oplossingen, waar je van tevoren inschrijft op een avond/training of wat dan ook en afrekent met je tegoed. Zoals fitmanager

Minder handig als mensen kunnen komen binnenwaaien wanneer ze willen.

Bedankt voor de reactie. Ik ga er even naar kijken. Probleem is dat we van die €9,- al 8,50 euro aan de uitbater moeten betalen. Alleen wil deze niet alle personen los laten betalen aangezien dat voor een opstopping bij de pinautomaat zorgt.

Probleem is dat we van die €9,- al 8,50 euro aan de uitbater moeten betalen.
Ljkt me dat die verhouding erg scheef is. Weet niet waar je sport maar klinkt best duur. Gemeentelijke sportzalen zijn voor verenigingen iets van 25 euro per uur met gebruik van faciliteiten (kleedkamers, apparatuur) Kunnen makkelijk 30 mensen in.

Contant geld in een envelopje laten afgeven is uiteraard geen enkel probleem.

Het is niet dat je er aan likt of zo.

En het virus blijft er niet voor eeuwig aanhangen (als het dat überhaupt al doet).

 

Dus niet zo moeilijk doen, en gewoon blijven doen wat jullie altijd al deden.

<p class="cite">Ramon op 12 augustus 2020 om 22:52</p> Bedankt voor de reactie. Ik ga er even naar kijken. Probleem is dat we van die €9,- al 8,50 euro aan de uitbater moeten betalen. Alleen wil deze niet alle personen los laten betalen aangezien dat voor een opstopping bij de pinautomaat zorgt.
Die uitbater kan wel dit of dat wel of niet willen, maar hij zal zich toch naar dat nieuwe normaal moeten richten. Dan regelt hij maar een tweede pinautomaat of een rij-facitliteit, of hij gaat tijdens de activiteit bij iedereen langs.

Hij MOET niets volgens mij.

 

En in dit geval hoeft hij ook niets denk ik.

Het is een oplossing voor een probleem zoeken dat er niet is.

Ramon op 12 augustus 2020 om 22:18 Nu wordt natuurlijk contant geld wat ontraden...
Waar heb je dat 'natuurlijk' vandaan? Het wordt niet ontraden. Zie ook: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/geldzaken

 

Dus wat KW zegt: gewoon blijven doen zoals jullie het altijd al deden; de geldverzamelaar/teller kan nog altijd als extra latex handschoentjes aan en/of desinfecterende gel gebruiken, etc.

Ja wij deden het niet voor niets altijd al gewoon contant. We zouden de gene die moeten tellen inderdaad handschoentjes kunnen geven of desinfecterende gel.

Ik denk dat we daar gewoon makkelijker mee uit zijn dan het te willen digitaliseren.

Bedankt voor alle tips tot dusverre

Je kwakt het hele zooitje in één keer in de automaat.

Die telt het wel voor je. . :wink:

Of als idee: installeer op je (Wordpress)website de gratis plug-in “woocommerce”. Doe de standaard installatie.
Maak een mini winkel met met 1 item van €9,- en laat ze via een bank overschrijving betalen. Als ze bij de ‘bestelling’ hun naam achterlaten zie jij aan de achterkant van de site gelijk of ze betaald hebben.
En met een bank overschrijving zijn er voor jouw ook geen extra kosten.
idee? Succes!

 

We hebben nogal wat leden op leeftijd waardoor iets van een tikkie waarschijnlijk lastig en erg omslachtig gaat worden.
Legio mensen die echt niets kopen online, of zelfs maar Internet-bankieren doen. Dus of dat handig gaat zijn?

Wij hebben onlangs ook de IZettle aan gekocht voor 15 euro ex. (Eenmalig) De transactie kosten zijn 1,95% en zeer gebruiksvriendelijk op de telefoon of iPad.

je kunt dan iedereen via die iZettle laten betalen en vervolgens de contactpersoon/het aanspreekpunt laten pinnen bij de uitbater?

 

Als je voor die 8.50 onbeperkt eten en drinken krijgt is het natuurlijk weer een schijntje, mooi dat er gelijk geroepen wordt dat het duur is terwijl we geen verdere informatie is over wat voor vereniging het gaat. Misschien is het de plaatselijke hoerenlopers vereniging, 8.50 voor een kwartier ofzo…

Vind ik nog duur. Waar ik werkte ( toen) stond bij de buren een bordje: “€ 30,- “ en die moest nog wachten of er iemand kwam. ??

Je kunt het het zakje ook twee weken ‘in quarantaine’ doen. Dat weet je zeker dat het geld geen virus meer bevat ?

Olieboer op 13 augustus 2020 om 17:16

Misschien is het de plaatselijke hoerenlopers vereniging, 8.50 voor een kwartier ofzo…
Dan is dat zakje met geld niet het grootste hygiëne probleem lijkt mij.

Maw, Oma mag geen kleinkinderen ontvangen maar opa mag wel naar de hoeren?

<p class="cite">JJmac op 14 augustus 2020 om 15:33</p> Maw, Oma mag geen kleinkinderen ontvangen maar opa mag wel naar de hoeren?
Oma mag gewoon de kleinkinderen ontvangen net als dat opa naar de hoeren mag. Er is nooit wat verboden geweest, tenzij ze in een verpleeghuis wonen, maar dan kun jij je ook afvragen of opa hem nog wel omhoog kan krijgen. Bovendien mocht hij het verpleeghuis toen ook niet uit.

We dwalen af…