Beveiliging open poort

Hoi,
Geniet inmiddels van films op mijn iPad via Plex en Air Video. Dit doe ik ook buiten mijn eigen netwerk.
Nu blijk ik qua beveiliging extra kwetsbaar te zijn geworden en is een sterk wachtwoord een absolute noodzaak.
Mijn vraag: om welk wachtwoord gaat het? Dat van mijn netwerk?
Als ze al eenmaal binnen zijn dan is het toch ook een makkie om via TERMINAL mijn wachtwoorden te verwijderen.
Wat staat mij te doen?

Donald D.

Het ligt er niet aan hoe sterk je wachtwoord is, maar ook wat voor soort. Als je je wachtwoord wilt checken op veiligheid, is daar een programmaatje voor in OSX. Of je neemt een zinnetje en neemt van elk woord de eerste hoofdletter. Altijd aan te raden is om er cijfers in te verwerken. (jaartallen zijn niet het beste).

Maar waarschijnlijk is het knelpunt het wachtwoord van je router. Kijk eens of het wpa 1 of wpa 2 is. 2 is beter, maar 1 kan er ook wel mee door. Je kan je computer beveiligen door daar een wachtwoord in te zetten.

[quote=Donald D. url=http://www.onemorething.nl/community/topic/beveiliging-open-poort#post-2357169 time=1327601586]Nu blijk ik qua beveiliging extra kwetsbaar te zijn geworden[/quote]Op welke manier precies? Dit klinkt namelijk nogal vaag. (Niet dat ik zeg dat het geen waar is, maar de uitspraak op zich komt op mij over alsof je zelf niet goed weet waarom je nu zoveel meer risico zou lopen :))

[quote=Donald D. url=http://www.onemorething.nl/community/topic/beveiliging-open-poort#post-2357169 time=1327601586]Als ze al eenmaal binnen zijn dan is het toch ook een makkie om via TERMINAL mijn wachtwoorden te verwijderen.[/quote]Iemand met het wachtwoord van een beheerdersaccount van je computer zou dat kunnen doen, ja — maar de vraag is hoe reëel die bedreiging is.

[quote=iHam url=http://www.onemorething.nl/community/topic/beveiliging-open-poort#post-2357269 time=1327615982]Of je neemt een zinnetje en neemt van elk woord de eerste hoofdletter.[/quote]Of nog beter: je gebruikt die hele zin als wachtwoord. Hoe langer het wachtwoord, hoe meer tijd er nodig is om het te kraken (in elk geval met brute kracht — d.w.z. door alle mogelijke wachtwoorden te proberen).

[quote=iHam url=http://www.onemorething.nl/community/topic/beveiliging-open-poort#post-2357269 time=1327615982]Maar waarschijnlijk is het knelpunt het wachtwoord van je router. Kijk eens of het wpa 1 of wpa 2 is. 2 is beter, maar 1 kan er ook wel mee door. Je kan je computer beveiligen door daar een wachtwoord in te zetten.[/quote]Je beveiligt daar je [i]draadloze netwerk[/i] mee, niet rechtstreeks je computer, en ik zou eerder zeggen: als je niet wilt dat iedereen op je netwerk kan, [i]moet[/i] je daar een wachtwoord opzetten. Hoe dan ook is het 't beste om zowel op alle accounts op je computer, als op je draadloze netwerk en op de routeer zelf een goed wachtwoord te gebruiken, en nergens hetzelfde.

OK bedankt ,

In mijn routeer heb ik uPnP IGD aangevinkt. Vandaar (denk ik) mijn verhoogde kwetsbaarheid.

Jakko heeft gelijk als hij opmerkt dat ik niet helemaal weet waarom. Maar het openen van een poort zo heb ik me laten vertellen is een aanleiding tot extra waakzaamheid.

Ik heb dus nu een wachtwoord voor: rooter, netwerk, Imac, en wil ik van buiten mijn eigen netwerk Air Video benaderen dan moet ik ook weer door een wachtwoord heen. Heb ik ook nog FileVault aanstaan.

Hoop dat het genoeg zal zijn........

tot slot: ik maak b.v. wachtwoorden zoals: 12@GHT7wt8VV (zegt jullie niks maar is voor mij een goede volzin)