BIG Apple Is Watching You....!

Als ik lees wat Genius doet is er bij mij een eind gekomen aan het domweg downloaden van nieuwe updates. Ik ben helemaal niet blij met Genius. Ik zit namelijk helemaal niet te wachten op een programma dat automatisch mijn lijsten maakt. Dat kan ik zelf wel. Ik hou ervan om muziek van favoriete bands, zangers of muziekstromingen in een lijst te zetten en ik zie het nog niet gebeuren dat een automatisch programmaatje - hoe slim ook - daar iets aan kan verbeteren. Wat erger is: alle informatie over je muziek wordt naar Apple wordt doorgestuurd. Op grond daarvan kan Apple je 'suggesties' doen om je lijst te verbeteren, lees: continue reclame maken voor liedjes die je misschien helemaal niet wilt. Bovendien kan Apple (wellicht) precies zien welke muziek uit iTunes is gedownload, welke muziek van CD's is overgenomen en wat er illegaal is gedownload. Heeft iemand daar al over nagedacht wat daar de consequenties van kunnen zijn?! Er wordt gezegd dat de informatie anoniem wordt doorgestuurd, maar het is natuurlijk altijd terug te herleiden naar de gebruiker.

Stel je voor dat Apple een keer wordt overgenomen door bijvoorbeeld Sony, de grootste muziekmaatschappij (volgens mij). Dat is helemaal niet ondenkbaar. Als dat zou gebeuren zou de nieuwe eigenaar in een keer van miljoenen mensen kunnen zien wie er welke muziek illegaal heeft gedownload en daartegen gerechtelijke stappen kunnen ondernemen…OF je er alsnog voor laten betalen.

Is er iets aan iTunes wat het downloaden verder nog interessant maakt? En wat voor mij het belangrijkste is: kan Genius ook gewoon UIT gezet worden? OF: kan in elk geval het doorsturen van informatie over je muziek naar Apple worden uitgezet. Hoewel ik een grote Apple-fan ben, ik zit niet te wachten op een Big Apple die mij gaat beloeren en controleren.

[quote:74226f8722="MacAanZee"]Bovendien kan Apple precies zien welke muziek uit iTunes is gedownload, welke muziek van CD's is overgenomen en wat er illegaal is gedownload. [/quote:74226f8722] Aangezien je in Nederland nog steeds niet illegaal kunt downloaden klopt dat deel al niet. Maar is het ook bevestigd dat Apple's software het verschil kan zien tussen een zelf gemaakte MP3 en een gedownloadde ? Lijkt mij namelijk erg sterk.

denk je echt dat ze hun eigen markt kapot gaan maken door alle illegale songs aan instanties door te geven? Dat is commerciële zelfmoord.

Dat verschil is volgens mij te zien aan een meegestuurde code. En dat downloaden hier niet illegaal zou zijn daar zijn de meningen over verdeeld. De fabrikanten en artiesten denken daar anders over.

Om in ieder geval 1 vraag van de TS te beantwoorden, ja, Genius kan worden uitgezet in het "Store" menu. Natuurlijk kan dat pas nadat je eerst Genius hebt aangezet en dus je informatie naar Apple hebt gestuurd hetgeen overigens alleen lukt met een iTunes account dus hoe anoniem het nou eigenlijk is weet ik niet.

Je loopt wel erg hard van stapel.. maar ik zie die Genius ook niet zo zitten hoor. Ik ben redelijk selectief in het luisteren van muziek.

ik denk dat Apple ook het surfgedrag van hun klanten wil weten.

[quote:69247a19ba="MacAanZee"]Dat verschil is volgens mij te zien aan een meegestuurde code. [/quote:69247a19ba] Welke meegestuurde code ? In een MP3 staat hooguit met welke software de MP3 gecodeerd is, maar daar staat niks in over de oorsprong van het bestand. Of het bestand is gedownload of van een andere computer komt die wel van jou is, is niet te zien... Dus dat onderscheid kan men echt niet maken... Is er dus ook maar enig bewijs voor deze bewering ?

Ik vraag het me af, omdat ik het allemaal een beetje Big Brother achtig vind worden. En er is heel veel na te gaan aan computergegevens. Dat blijkt als je met technici praat. Maar ik ben zelf geen technicus. En wat het surfgedrag en voorkeuren betreft: 'normaal' surfen op websites levert al heel veel spam op. Dus dat kan hier ook gebeuren.

[quote:ea1cee5fd1="MacAanZee"] En dat downloaden hier niet illegaal zou zijn daar zijn de meningen over verdeeld. De fabrikanten en artiesten denken daar anders over.[/quote:ea1cee5fd1]

ehm, even ter verduidelijking. Het maakt nu niets uit wat fabrikanten en artiesten denken. Dat is niet zo belangrijk als er een wet is die telt. De mening van fabrikanten en artiesten kan er hooguit toe leiden dat de regering downloaden gaat verbieden.

On-Topic: Maar goed, ik vind dat genius wel leuk. Erg handig voor een verjaardag of met bezoek of zo. Scheelt me een hoop werk.

[quote:d5784fd42e="MacAanZee"]...Ik vraag het me af...[/quote:d5784fd42e] Ho even... In je eerste post schrijf je het nog alsof het echt zo is, en nu zeg je dus eigenlijk dat het eerder is is waar jij bang voor bent...?

maareh,

standaard staat die Genius toch uit, dus ik snap het probleem niet van TS…
Zet hem gewoonweg niet aan, weg probleem… alhoewel probleem…

Het stond iets te stellig. Ik heb ervan gemaakt: 'bovendien kan Apple (wellicht) zien etc'. Deskundigen op computergebied kunnen heel veel achterhalen over de smaak en voorkeuren van mensen. Hoeveel webstores maken al niet je eigen 'winkel' met producten die lijken op producten die je soms alleen maar bekeken hebt. Amazon werkt ook zo. En wat denk je als alle informatie over al je muziek wordt doorgegeven... Maar als het uitgezet kan worden of standaard uit staat heb ik niet veel problemen ermee. Dat wilde ik o.m. weten.

Enige wat wordt doorgegeven is de naam van de artiest, album en genre... Dat soort zaken. Niks dus over de herkomst van je bestanden.

[quote:4915f1b018="MacAanZee"]Het stond iets te stellig. Ik heb ervan gemaakt: 'bovendien kan Apple (wellicht) zien etc'. Deskundigen op computergebied kunnen heel veel achterhalen over de smaak en voorkeuren van mensen. Hoeveel webstores maken al niet je eigen 'winkel' met producten die lijken op producten die je soms alleen maar bekeken hebt. Amazon werkt ook zo. En wat denk je als alle informatie over al je muziek wordt doorgegeven... Maar als het uitgezet kan worden of standaard uit staat heb ik niet veel problemen ermee. Dat wilde ik o.m. weten.[/quote:4915f1b018]

goed , het is maar net hoever je de deur open zet :wink:

Wie zegt dat?

[quote:d611ca03f0="unSOUND"]Enige wat wordt doorgegeven is de naam van de artiest, album en genre... Dat soort zaken. Niks dus over de herkomst van je bestanden.[/quote:d611ca03f0]

Dus Apple heeft geen intresse welke soort muziek MacAanZee luistert ?, lijk me toch wel mooie
informatie voor een derde 8)

[quote:4f6243df8f="unSOUND"]Ho even... In je eerste post schrijf je het nog alsof het echt zo is, en nu zeg je dus eigenlijk dat het eerder is is waar jij bang voor bent...?[/quote:4f6243df8f] George Orwell, schreef er een boek over ongeveer in 1948

[quote:4f6243df8f]De lezer zal niets meer voor waar aan kunnen nemen. Is de oorlog wel werkelijk aan de gang, of schiet de regering zelf de raketten af om de bevolking gedwee te houden? Is het boek van Goldstein wel werkelijk van Goldstein? Bestaan Big Brother en Emmanuel Goldstein wel? De hoofdpersoon leeft als in een (nare) droom.[/quote:4f6243df8f]

Die informatie is goud waard. Een hele verkoopstrategie kan erop gebaseerd worden. Ik gun Apple graag meer winst, maar vind het een agressieve verkoopmethode en ben bezorgd dat er misbruik van gemaakt zou kunnen worden

[quote:312ad60dba="MacAanZee"]Wie zegt dat?[/quote:312ad60dba] Ten eerste Apple, ten tweede is dat de enige info die iTunes uberhaupt over je bestanden heeft.. Info die iTunes niet heeft, kan hij ook niet doorvertellen...

[quote:312ad60dba=“MackieII”]Dus Apple heeft geen intresse welke soort muziek MacAanZee luistert ?[/quote:312ad60dba]
Zie hierboven… Enige wat iTunes kan doorgeven is de info uit de ID3Tag, en daar kun je dus niet aan zien of je muziek hebt gekocht, geript of gedownload… En daar was MacAanZee bang voor.