Bij wie staat MacOSX.nl nog op één?

Ik denk niet dat de Nederlandstalige Applefora nog op 1 hand te tellen zijn (effe checken: MacFreak, MacWereld, MacOSX.nl, IM, MacMinds). Kijk, blijkbaar nog net -ja, ik reken even de kleinere fora niet mee). Dus: wat is jouw favoriet? Welke webstek bezoek je eerst of waar lees je het meeste artikels? Waar hangt volgens jou de beste sfeer? (en waarom)

… als dit topic wat aanslaat, kunnen we er nog een poll bij gooien ook. In elk geval: hoe groot het ‘wrak van MacOSX.nl’ (zoals sommigen het noemen) is, ik blijf er bij zweren. Ik heb andere sites geprobeerd en gelezen, maar ik vind er zelden meerwaarde. Waarom kies ik voor MacOSX.nl? Simpel, ik ben hier ooit toevallig opgekomen en ik ben gebleven (ik schat nu toch al drie jaar geleden). Ik hou wel van dit ‘wrak’ :smiley:

Als forum alleen MacOSX.nl. Als nieuwsbron lees is ze eigelijk allemaal.

Wel ik hou nog altijd van ons wrak... maar toch vind ik dat MacOSX.nl slecht bezig is. Mods gaan weg waardoor de gezelligheid verdwijnt waar ik zou van hield. (unSound, MacBjorn kom terug AUB :p ) Het wordt nu te stroef, ik hield ervan om met mensen luchtig te praten, plezier te maken etc.. Maar door het vertrek van de mods begint dit te verdwijnen ( sorry Mwm en ander nieuwe mods ook al doen jullie je best, je kan niet unsound MacBjorn Of anderen vervangen) Wa me ook tegen valt is dat MacOSX.nl über traag is geworden

Maar als het op MacMinds wordt zoals het hier vroeger was schakel ik over naar daar…
MacOSX.nl is was genieaal en hopelijk blijft dat zo…

Dit is mijn mening als je het niet met me eens ben shoot me :innocent:

oja, ik kom op het MacOSX.nl voor forum en nieuws, en op MacNed, MacWereld, MacFreak, AppleNieuws, MacMinds voor het nieuws.

[quote:079d7d12f5="iWordfreak"]maar toch vind ik dat MacOSX.nl slecht bezig is. Mods gaan weg waardoor de gelligheid verdwijnt waar ik zou van hield.(unSound, MacBjorn Kom terug AUB :p[/quote:079d7d12f5] :? Jij krijgt het voor elkaar streng modereren en gezelligheid op één lijn te zetten? Feit is dat er nu meer vrijheid, blijheid heerst, en als [b:079d7d12f5]jij[/b:079d7d12f5] het gezellig wilt hebben, dan zal [b:079d7d12f5]jij[/b:079d7d12f5] wat leuks moeten doen.

Ik volg het nieuws totaal niet, ik neem alleen de moeite om achteraf een streampje van een keynote te bekijken. Af en toe wat roddelen is leuk, maar dat stelt niet veel voor.
Actief ben ik hier niet echt, maar dit is ook het enigste macforum waar ik me vertoon.

Ik heb ook wel wat beters te doen. :slight_smile:

[quote:24902a473d="roblemmen"][quote:24902a473d="iWordfreak"]maar toch vind ik dat MacOSX.nl slecht bezig is. Mods gaan weg waardoor de gelligheid verdwijnt waar ik zou van hield.(unSound, MacBjorn Kom terug AUB :p[/quote:24902a473d] :? Jij krijgt het voor elkaar streng modereren en gezelligheid op één lijn te zetten? Feit is dat er nu meer vrijheid, blijheid heerst, en als [b:24902a473d]jij[/b:24902a473d] het gezellig wilt hebben, dan zal [b:24902a473d]jij[/b:24902a473d] wat leuks moeten doen.

Ik volg het nieuws totaal niet, ik neem alleen de moeite om achteraf een streampje van een keynote te bekijken. Af en toe wat roddelen is leuk, maar dat stelt niet veel voor.
Actief ben ik hier niet echt, maar dit is ook het enigste macforum waar ik me vertoon.

Ik heb ook wel wat beters te doen. :)[/quote:24902a473d]

had jij vroeger ook het gevoel dat het gewoon leuker was?
Ik weet ook niet hoe maar het was zo .

ik zit alleen op macosx.nl als forum op macgebied, dus ja staat op 1. Maar ik denk dat dit weer een beetje een topic wordt als vele anderen, ik denk ook dat het is tijd is om de hele zooi om te gooien. Of zijn ze daar nog mee bezig? Of is dat gestopt? Macosx.nl v2 bedoel ik

Ik wou dat ik kon zeggen dat ik iets meer weet dan de doorsneegebruiker. Ja, ik kan aan een extra onderdeel (genaamd: redactie), maar omdat we met een 4-tal redacteurs zijn, is het daar eigenlijk ook een dode boel (lees: 4 posts per maand is véél en dat gaat meer over artikels; inhoudelijk dan). Er is nog een onderdeel voor mods en admins, maar dan kan ik niet op. Wie zou die nieuwe versie schrijven? Zo veel admins zijn er echt niet meer hoor (toch geen actieve). Lucas had/heeft vage plannen, maar wat hij er concreet mee bedoelt en etc. zal hij wel zelf bepalen en uitbrengen. Om eerlijk te zijn: V2, ik weet het niet, echt niet.

Als ik nu eens keizer zou zijn, dan gooi ik MacMinds op de MacOSX.nl server. Je maakt daar enkele onderwerpgroepen bij aan en houdt dat wat streng in het oog, voila. Nieuwe layout, oude mods, … alleen sluipen er altijd problemen binnen na jaren samenwerken. Niemand gaat met zo’n idee akkoord. MacMinds is ontstaan uit een groep die zich gefrustreerd voelde en zal ‘no way’ terugkeren. Omgekeerd ook: ik zie Adriaan zijn ‘site’ nog niet opgeven en er MacMinds van maken.

Iedereen heeft het beste voor met de gebruiker, alleen dan wel op hun manier :evil:

[quote:1a428273cc="roblemmen"][quote:1a428273cc="iWordfreak"]maar toch vind ik dat MacOSX.nl slecht bezig is. Mods gaan weg waardoor de gelligheid verdwijnt waar ik zou van hield.(unSound, MacBjorn Kom terug AUB :p[/quote:1a428273cc] :? Jij krijgt het voor elkaar streng modereren en gezelligheid op één lijn te zetten?[/quote:1a428273cc] Volgens mij staat er 'geiligheid' :P

[quote:83f93eb68d="koen"][quote:83f93eb68d="roblemmen"][quote:83f93eb68d="iWordfreak"]maar toch vind ik dat MacOSX.nl slecht bezig is. Mods gaan weg waardoor de gelligheid verdwijnt waar ik zou van hield.(unSound, MacBjorn Kom terug AUB :p[/quote:83f93eb68d] :? Jij krijgt het voor elkaar streng modereren en gezelligheid op één lijn te zetten?[/quote:83f93eb68d] Volgens mij staat er 'geiligheid' :P[/quote:83f93eb68d] kom aan dit is serieus bedoeld :x :grrr: en Peach, je hebt volledig gelijk maar ik behoor tot geen enkele groep. Ik ben niet Newbie en ook geen Pro... wat ik wel Idioot vind is dat de Redacteuren Crew bestaat uit 4 personen en dat Lucas Raggers zegt dat er genoeg zijn...

Ach joh, een geintje :wink:

En om op de originele vraag te antwoorden. Voorlopig blijf ik voornamelijk op macosx.nl, gewoon omdat ik daar het meest bekend mee ben. Hoe het allemaal achter de schermen geregeld is maakt me eigenlijk niet zoveel uit. Zolang ik maar vragen kan stellen en beantwoorden, vind ik het prima.

Mac OSX.nl staat op 1 bij mij. Qua apple nieuws check ik alleen MacOSX.nl (en tweakers). En waarom zou ik meerdere apple nieuws sites bezoeken? Er is toch haast nooit nieuws. (zoals peach al zei, 4 posts per maand is veel. En dan zijn een aantal posts ook nog van weinig informatieve waarde voor mij.)

Qua apple forum zit ik hier en op tweakers :slight_smile:

Toch is het MacOSX.nl forum een uitstekende plek om te zoeken. Op heel veel dingen is een antwoord te vinden, ideaal.

Voordat je dat gaat vinden op een ander forum ben je een tijdje verder. Natuurlijk is het veranderd, maar misschien moet je er maar een beetje doorheen lezen. Dat is iig wat ik doe.

Iedereen heeft zijn eigen mening over wat hij/zij irritant vindt. Daar kan geen mod of karma systeem tegenop. Dus een perfect forum bestaat niet.

:slight_smile:

@xaveer: macwereld.nl heeft dagelijks nieuw nieuws.

Qua echt nieuws kunnen de Nederlandse (laat staan Belgische) forums toch niet op tegen TUAW en consorten. De continue server-perikelen en geruzie achter de schermen (waardoor een groot aantal goede mensen hem gesmeerd zijn) hebben ook niet echt bijgedragen aan de positieve sfeer. En ik erger me om eerlijk te zijn ook aan de zoveelste vraag over hoe je video's op je iPod zet of de steeds weerkerende topics met als titel een simplistisch "Help!".

Heb deze site nog niet helemaal opgegeven, maar ik kijk wel serieus rond naar een andere.

Nou, ik wou wat infor hebbe want ik kreeg ene macje, (die ik nu nog gebruik). Ik kwam op dit wrak uit :P en sindsdien kom ik hier altijd. Tijdje heb ik me PC weer gebruikt gehad, en nu weer geswitched. Maar ik vin Mac echt fijner. Maar ging over de site. Dit vind ik het fijnste Apple site, snelle reacties genoeg info. Top :mrgreen:

I love :apple:

[quote:e635994b34="Peach"]Ik wou dat ik kon zeggen dat ik iets meer weet dan de doorsneegebruiker. Ja, ik kan aan een extra onderdeel (genaamd: redactie), maar omdat we met een 4-tal redacteurs zijn, is het daar eigenlijk ook een dode boel (lees: 4 posts per maand is véél en dat gaat meer over artikels; inhoudelijk dan). Er is nog een onderdeel voor mods en admins, maar dan kan ik niet op. Wie zou die nieuwe versie schrijven? Zo veel admins zijn er echt niet meer hoor (toch geen actieve). Lucas had/heeft vage plannen, maar wat hij er concreet mee bedoelt en etc. zal hij wel zelf bepalen en uitbrengen. Om eerlijk te zijn: V2, ik weet het niet, echt niet.

Als ik nu eens keizer zou zijn, dan gooi ik MacMinds op de MacOSX.nl server. Je maakt daar enkele onderwerpgroepen bij aan en houdt dat wat streng in het oog, voila. Nieuwe layout, oude mods, … alleen sluipen er altijd problemen binnen na jaren samenwerken. Niemand gaat met zo’n idee akkoord. MacMinds is ontstaan uit een groep die zich gefrustreerd voelde en zal ‘no way’ terugkeren. Omgekeerd ook: ik zie Adriaan zijn ‘site’ nog niet opgeven en er MacMinds van maken.

Iedereen heeft het beste voor met de gebruiker, alleen dan wel op hun manier :evil:[/quote:e635994b34]

Excuses voor de lange quote.
Maar kun je wellicht in een mooie volzin duiden wat je hiermee voor hebt.
Steek je energie in nieuwe dingen. Hier. Kijk naar anderen, kijk vooruit, leer als het nodig is en pas het toe.

Ik lees mijn nieuws niet meer op macosx.nl, maar als forum is het niet te verslaan. MacMinds is een goed initiatief maar niet aan mij besteed. Ik ben geen pro en heb geen behoefte aan de info die je daar kan vinden (allemaal fotografen en beeldbewerkers precies: grafische 'specialisten'). De sfeer is er ook soberder dan hier. Als forum is vind ik macosx.nl niet te kloppen. Zelfs in de beste huishoudens zijn er al eens problemen, dus waarom zou dat hier niet mogen. Enige minpunt is dus het ontbreken van recent nieuws.

[img:734235232c]http://unsound.kicks-ass.org/Plaatjes/forums.jpg[/img:734235232c]

:smiley:

MacFreak is voor mij mijn "thuis" forum,maar ik kom hier ook wel iedere dag.

Ik weet niet precies wat voor mijn nummer 1 is, MacOSX.nl in elk geval niet meer. Voor mij is het normaal dat ik van de ene naar de andere site spring. Tegenwoord is het vooral deze site denk ik: http://onziclo.pedia.ws/wiki/

MacMinds staat nu ook al aardig hoog.