Bitcoin-QT, hoe restore je je wallet?

Hoi!

Ik had van de week een backup van m’n Bitcoin wallet gemaakt, waarbij ik een Wallet.dat bestand overhield. Ik had ook nog een recente totale backup van al m’n Bitcoin-data (de hele map die in je Application Support-map staat).

Nu wilde ik deze restoren nadat ik m’n computer de hoognodige voorjaarsschoonmaak had gegeven, maar ik loop tegen een klein probleempje aan: Bitcoin-QT begint met alle blokken opnieuw te scannen, maar ik zie m’n bitcoin nog niet verschijnen… komt dat bedrag weer tevoorschijn nádat hij klaar is met scannen, of weten jullie misschien of ik een stap gemist heb?

Alvast bedankt! :slight_smile:

De blockchain is 15GB groot, dat duurt effe. Geef hem een dag. Je kan hem kickstarten door een groot deel van de blockchain al via torrent te downloaden. De eerste 12GB ofzo. Nadat de hele blockchain geladen is zal alles wel terug zijn. Vandaag was er iemand met een soort zelfde probleem op reddit: http://www.reddit.com/r/Bitcoin/comments/2tp9w0/help_lost_wallet_data_5btc_reward/

Maar doe jezelf een plezier en ga niet teveel rommelen met die data files van je wallet. Bitcoin-QT is nogal een zware wallet. Ik raad je Electrum of MultiBit aan bij deze wallets hoef je niet de complete blockchain in bezit te hebben. Als het niet om teveel BTC gaat kan je het ook online zetten bij Coinbase deze zijn goed verzekerd in Amerika.

Het beste wat je kan doen is een hardware wallet kopen. Trezor http://www.bitcointrezor.com is de allerbeste die je kan kopen. Als je een fortuin aan BTC hebt is de aanschafprijs het zeker waard. Een hardware wallet die een vriend van me heeft is de Ledger: https://www.ledgerwallet.com

Zelf heb ik het grootste deel op een Trezor staan en een klein deel als Hot wallet in Multibit. de Private keys van de MultiBit wallet heb ergens goed opgeborgen.

Oh, ik blijf met m’n vingers van de blockchain af, dat is geen enkel probleem! Ik vroeg me alleen even af waarom ik m’n eigen bitcoin (nog) niet zie als hij de blockchain aan het binnenhalen is.

Ik heb even aan zo’n hardware-wallet gedacht, maar ik heb daar niet genoeg Bitcoin voor (Heb er welgeteld 1). Maar ik wacht in ieder geval even tot hij klaar is met de boel binnenhalen… hopelijk staat de bitcoin er dan wel weer op. De Wallet.dat heb ik in ieder geval op 3 plekken apart gebackupped, dus die hou ik nog even :wink:

Zolang je die wallet.dat nog hebt komt het goed. Bitcoin-QT kan kuren hebben, even afwachten dus.

Geweldig geruststellend, bedankt! :wink:

Hij staat sinds gisteravond te draaien, dus hij zal nog wel even bezig zijn. Dacht even dat ik die 15GB via internet “zo” binnen had, maar dat gaat toch niet zo snel als ik dacht, hehe. We wachten af in ieder geval!

(ik was al lang blij dat de Bitcoin-waarde weer eens steeg)

@Usain;
Bedankt voor je tip! Geduld is soms een schone zaak… m’n bitcointjes zijn weer terecht nadat 't programma klaar was met syncen :slight_smile: