BitTorrent op de mac :)

Ik heb nu BitTorrent op de mac maar er zijn verschillende poorten weet iemand misschien welke poort ik moet gebruiken. ? :roll:

heb je google al gebruikt?

[url=http://www.google.nl/search?hl=nl&q=bittorrent+ports&btnG=Google+zoeken&meta=]Google[/url] en [url=http://forum.macosx.nl/search.php?search_keywords=bittorrent+ports&search_terms=all&search_author=&search_forum=-1&search_time=0&search_fields=all&search_cat=-1&sort_by=0&sort_dir=DESC&show_results=topics&return_chars=200]Zoekfunctie van het Forum[/url]

Altijd handig :slight_smile:

poorten?

Kun je niet gewoon een torrent client downloaden (tomato bijvoorbeeld) en aan de slag?

Transmission vind ik zelf het handigste...

Sluit ik me bij aan.

Transmission

m2

http://www.portforward.com/default.htm

Hier vind je alle info die je zoekt…

Das illegaal he :?

Waar heb je het over JulianNeef ?

Tot nu toe is er niks illegaals genoemd…

hij bedoeld dat het torrent'n illegaal is

Maar dat is het niet per definitie ... Je KUNT er illegale dingen mee doen, maar dat kan overal mee.

Illegaal is onzin, torrents kunnen ook legaal gebruikt worden, dat t grootste deel illegaal is maakt het geheel niet illegaal. Legaal voorbeeldje? Linux, veel linux distrobuties worden tegenwoordig ook via Torrents verspreid.

Verder is poorten open zetten afhankelijk van de client die je gebruikt, en de meeste clients hebben op de website/handleiding vast wel een FAQ/Support onderdeel met daarin het antwoord wat je zoekt, en ook kun je bij Preferences/Voorkeuren kijken omdat je bijna altijd wel de poorten kan aanpassen.

Als je wilt testen of je poort ook open staat kun je http://btfaq.com/natcheck.pl proberen. Is erg fijn als je niet zeker weet of de poort open staat.

Welk programma heb je? Je hebt nu neem ik aan een NAT error? Je moet een poort in 50000 tot 60000 en deze ook openzetten binnen in je router, dan moet het Nat probleem zijn verholpen.

[quote:d9a4c0b8a3="Rimsic"]hij bedoeld dat het torrent'n illegaal is[/quote:d9a4c0b8a3]

torrents zijn niet illegaal… sommige mensen bieden illegaal iets aan doormiddel van torrents… en dat mag niet… verder is er niks mis mee.

[quote:d0a23f2032="Eelco"]Transmission vind ik zelf het handigste...[/quote:d0a23f2032] Transmission kan geen torrents maken, en dat vind ik voor een torrenclient toch wel een fijne feature.