bitTorrent

Ik ben nu al 32 uur bezig met het downloaden van 'een bestand' met bittorent. Maar het duurt eindeloos. De peers die ik heb zijn er niet veel, af en toe zelfs een tijdje nul. De downloadsnelheid is absurd laag en niet constant. Dan zie ik nog dat er ook wordt geupload. Kortom: - hoe krijg ik die downloadsnelheid omhoog (preferences aanpassen?) - wat wordt er geupload? (is inmiddels ruim 200 Mb)

Bedankt!

De download-snelheid zou automatisch omhoog moeten gaan als je met meer peers gaat verbinden. Maar als het een ouder bestand is en niet zo populair zul je weinig peers hebben.

Je hebt 2 verschillene soorten mensen, de seeders en de leechers. Als het hele bestand is upgeload kan je een seeder worden, leechers kunnen het dan vanaf jou downloaden en ook de andere beetjes die mensen uploaden (zoets was het, weet het niet helemaal zeker). Ga niet uploaden als je het bestand laten niet gaat seeden.

[quote:a2bb6ec596="lucasraggers"] - hoe krijg ik die downloadsnelheid omhoog (preferences aanpassen?) - wat wordt er geupload? (is inmiddels ruim 200 Mb)

Bedankt![/quote:a2bb6ec596]
Lucas, als er nul peers zijn, kan je dus niet downloaden, zal er dus wel aan liggen dat er weinig peers zijn, daar is af en toe niets aan te doen.
Snelheden zijn zowiezo erg wisselend met Bittorrent.,als je de snelheid zou aanpassen, dan heeft dat invloed op de up- en downloadsnelheid trouwens. Van af het moment dat jij aan het donwloaden bent, ben je zelf ook een peer, dus andere mensen kunnen dat gedeelte dat jij al hebt downen.

Als je je bestand eenmaal binnen hebt, hebben ze het liefst dat je dat venster zo lang mogelijk open laat staan, zodat anderen ook dat laatste stuk kunnen binnenhalen.
Je kan zelf seeder worden door de torrent aan te klikken, en dan te verwijzen naar het bestand dat je al hebt op je HD.

je kunt het downloaden ook later hervatten, als je Bittorent actief hebt en dan op het gedeeltelijk gedownde bestand klikt kontroleert hij wat er is en hervat dan de download.

Het is inderdaad zo dat als het bestand niet zo populair meer is er weinig peers zijn die dus “sharen” vette pech voor de kabouters dus…

Het is wel elke keer een gezoek naar nieuwe links maar als je ze eenmaal hebt is het wel geinig om de nieuwste afleveringen van een serie te zien die hier pas over een half jaar uitkomt.

http://www.bstark.pp.se/bittorrent/

http://smiler.no-ip.org/BT/BTlinks.php

vette pech voor de kabouters? ???? LOL :lol: TNX voor de links trouwens a.moes, die kende ik nog niet.

vette pech= Hans Teeuwen skitterend.....

er volgen nog meer links, moet ff zoeken…

Ze worden zwaar onder vuur genomen maar:

voor files:

http://www.suprnova.org/
http://www.pipebomb.net/

voor links naar files:

http://www.torrentlinks.com/
http://www.lickmytaint.com/

Het heeft drie dagen gekost, maar nu heb ik dan ook, die katachtige.

mac site:

http://bittorrent.kicks-ass.net/

[quote:fd2319bbf2="ElectricCat"]mac site:

http://bittorrent.kicks-ass.net/[/quote:fd2319bbf2]

Deze ligt al een tijdje helaas plat en Supur Nova heeft niet echt veel mac spul … Waar kan ik nu terecht ??

In de winkel !

[quote:1741fa7f34="Pasav"][quote:1741fa7f34="ElectricCat"]mac site:

http://bittorrent.kicks-ass.net/[/quote:1741fa7f34]

Deze ligt al een tijdje helaas plat en Supur Nova heeft niet echt veel mac spul … Waar kan ik nu terecht ??[/quote:1741fa7f34]
Ik las op de forums van die ‘kick-ass’ website dat ze niet weten of en wanneer ze nog online gaat. Waarschijnlijk kun je die of weghalen, maar het wanneer is nog onbekend.

Suprnova heeft inderdaad bijna niets meer. Tot die tijd is het gewoon wachten, de echt populaire spellen zullen echt wel op Suprnova verschijnen :oops:

Bij een ADSL-modem en router scheelt het heel veel als je de NAT-instellingen aanpast. Dit houdt in dat je de router vertelt dat pakettjes die via een bepaalde poort binnenkomen, direct naar een mac/pc moeten.

Dit scheelt enorm in de download snelheid van bitTorrent en je vind ook veel meer peers. In deze topic heb ik uitgelegd hoe je dit doet.