bloggen en weblog

Ik zoek een progamma om een weblog op te zetten. Nu is het zoeken naar een speld in een hooiberg, er zijn zoveel van dat soort appz. Nu wil ik deze blog niet gaan opzetten op een mac account. Iemand een suggestie welke app ik het best kan gebruiken? Iblog leek me wel leuk, maar ik lees daar weer niet zilke goede recenties over.

Bvd Macian

http://www.wordpress.org. Als je zelf geen hosting hebt, kan je dat ook bij hen doen dacht ik.

ik heb zelf altijd blogger gebruikt. . [url]www.blogspot.com[/url] het is niet echt een app, maar het voordeel is dat je je blog altijd online kan bewereken

Het mooiste is een eigen PHP/MySQL hosting account (vanaf 10 euro /jaar) en dan een PHP blog-pakket instaleren (Wordpress is er volgens mij ook als PHP/MySQL install). Veel CMS-en hebben standaard ook blogfunctionaliteit (Mambo, Joomla). www.blogger.com is natuurlijk ook een heel bekende.

iweb kan dat perfect als je server waar je het opzet UTF-8 ondersteund.

Ik gebruik Pivot. Werkt (voor mij althans) erg goed en maakt dat ik er ook nog wat van ga snappen van al dat PHP gebeuren. Maar dan moet je wel een hostingpakket hebben wat ook PHP ondersteunt.

iWeb!! :)

Daarmee kan je los exporteren naar een map, die map upload je naar je webspace en klaar is kees :slight_smile:

Ik heb zelf de laatste tijd wat ervaring opgedaan met WordPress en blogger. Het voordeel van blogger is dat je meerdere blogs online kan zetten met één blogger account. WordPress is wel eenvoudiger in het gebruik (en zeer populair bij de grote bloggers) en de installatie is ook eenvoudig te doen op je eigen mac. Ik ben nu bezig om mijn lokale WordPress setup wat uit te breiden en tot nu toe gaat dat eigenlijk zonder problemen.

Ik heb [url=http://ipelle.blogspot.com/]Blogger [/url] pas geleden ook geprobeerd toen ik tijdens reis door India voor vrienden / familie wat updates van de reis wilde geven. Het werkt echt super makkelijk, ook als de verbinding wat minder is. En het voordeel is dat je geen mails hoeft te sturen of ansichtkaarten. Echt handig. En je hebt zo veel templates dat je alle kanten uit kunt. Wat mij betreft echt aan te raden! :)

Ik gebruik ook Wordpress, vooral vanwege het gemak en de opzet. Als je het zelf host dan kun je het ook gemakkelijk uitbreiden met plugins voor extra functionaliteit. Ook het design van je blog kun je helemaal zefl doen als je wilt of templates gebruiken.

Mooi programma is Movabletype, is wel een beetje moeilijk te installeren.

Heb een tijd Nucleus gebruikt, vond ik wat beter in ad afhandeling van beeld (o.a. pop-up eenvoudiger dan bijv. in wordpress, en makkelijker beeld te oploaden).

Ben sinds een tijdje over op wordpress, ook wel een mooi programma en redelijk handig in gebruik.
Zowel wordpress als nucleus zijn redelijk makkelijk te installeren via een ftp-programma.

Dit is een heel eenvoudig log: [url=http://www.s9y.org/]Serendipty[/url] Wat heb je nodig? LAMP. Linux Apache PHP en MySQL. Eenvoudig te installeren en werkt erg prettig! [url=www.jente.tolsteegplantsoen.nl]Jente[/url] logt ook met serendipity!

Wij gebruiken al jaren [de tijd dat we onderweg zijn, bijna drie jaar dus] iBlog. En het heeft geloof ik een bug gehad, maar werkt wat ons betreft perfect...

Greetz Coen

Gebruik ook wordpress, ben begonnen met blogger/blogspot. De grote blogsoftware pakketen en kunnen allemaal blogger importeren. Zou gewoon eerst een blogger accout aanmaken en dan rustig rond kijken wat je precies wilt. Ik heb bijvoorbeeld voor wordpress gekozen voor de gigantische hoeveelheid plug-ins. Heb pivot ook bekeken maar het is net een fractie moeilijker te customizen voor iemand als mij (ben niet zo goed in html/css) Voordeel van pivot is dat je op je webspace geen myysql database nodig hebt. Alles gaat in php bij pivot.

Textpattern > [url]http://www.textpattern.com/[/url] [quote:f7597ce904]A free, flexible, elegant, easy-to-use content management system for all kinds of websites, even weblogs.[/quote:f7597ce904]