Blogsoftware

Hallo mensen! Ik hoop dat jullie me kunnen helpen met het volgende:

Waar ik naar op zoek ben is blogsoftware of een online blogservice of een combinatie van beide die het volgende kan

1 Ondersteunen catagoriën
2 Kunnen sorteren op catagoriën
3 Makkelijk kunnen aanpassen layout (dus invoegen afbeeldingen en bijvoorbeeld links naar andere sites)
4 Beschikbaarheid templates voor layouts en deze makkelijk kunnen implementeren
5 Comments moeten geïmplementeerd kunnen worden
6 Meerdere gebruikers moeten kunnen werken aan hetzelfde blog

waar het laatste voor nu nog het minst belangrijk is. Ik gebruikte iBlog maar die schiet te kort (voor mij althans) op punt 3 en 4 en uiteindelijk ook op punt 6. Ik heb ook blogger.com gebruikt en die schiet weer te kort op punt 1 en 2. Verder heb ik pakketten als ecto, macjournal, enzovoort geprobeerd zonder al te veel succes.

Alle tips zijn meer dan welkom (ik heb het ook gevraagd aan “de buren”)!

Probeer CuteNews:

http://web.langame.net/air/

[url=http://www.pivotlog.net/]pivot[/url] bijvoorbeeld of een andere die php en eventueel mysql gebruikt. via css zijn die vaak goed aan te passen.

daan.

[url=http://www.asymptomatic.net/blogbreakdown.htm]hier een vergelijking [/url] van verschillende blog tools

Pivot is een mooi systeem, zonder SQL (dat kan een voordeel zijn!) [url=http://www.plogworld.org/]pLog[/url] is ook een mooi en niet te ingewikkeld systeem. En dan heb je nog het onvolprezen [url=http://www.lifli.com/Products/iBlog/main.htm]iBlog[/url] waar heel slinks een eigen databeesje in draait.

Bedankt voor de reacties zover!

Ik zie bij allen dat ik me toch echt moet gaan verdiepen in bijvoorbeeld php. Oei. Ik had gehoopt op zoiets simpels als iBlog. Sleur en pleur zullen we maar zeggen.

Ik ga de linkjes eens goed bekijken.

Ik gebruik iBlog, en ik kan me voorstellen dat je het lastig vindt om de layout makkelijk aan te passen en templates daarvoor te gebuiken. Het is niet onmogelijk, maar vereist wat spelen. Punt 6, met meerdere gebruikers, kan met de nieuwste versie, die als Moblogging wordt gebracht, maar niet is. Via verschillende manieren kun je op blogsnaps.com een entry zetten, dus ook vanuit meerdere personen. Vervolgens laat je iBlog syncen. Qua Moblog is het niets, maar voor multi-user aspecten is het prima.

De grote kracht van iBlog vind ik het lokaal maken van entries, en tzt publiceren en de integratie met bijv iPhoto. Overigens kun je sinds een jonge versie ook van een image de uitlijning specificeren, dus dat probleem zou je niet moeten hebben. Het is niet perfect, maar er is altijd wel wat en uitsluitend online aan je Blog werken wil en kan ik niet.

www.pmachine.com

Ik gebruik blogstudio, is een mooie aanvulling met iLife. Daar kun je ook sleur en pleur mee doen :)

Movable Type: http://www.movabletype.org

Bedankt voor alle reacties. Ik heb de verschillende dingen eens bekeken en ik denk dat ik me ga verdiepen in Pivot.