Blondmodus nieuwe iPhone

Hier een iPhone door de werkgever over de schutting gegooid met losse simkaart. Ben al duizend jaar aan de Apple, maar iPhone nog nooit gehad. Simkaart pakt ie niet dus kom er nog niet in.

Klopt het dat Apple zo idioot is dat je een telefoon niet kunt opstarten zonder sim?

Klopt het dat je gratis apps als Whatsapp niet kunt installeren zonder AppleID? Ik kom wel dingen als iosem.us tegen, maar daar lijken alleen maar gemodde apps in voorhanden.

Heel raar zo’n dichtgetimmerd systeem, zowel bij WP als Android dit soort fratsen nooit meegemaakt.

WhatsApp kun je alleen gebruiken indien je een geldig telefoonnummer (dus SIM kaart) hebt. Dat is op Android ook zo.

 

 

Je kunt een iPhone wel opstarten zonder SIM kaart, maar je kunt er dan verder vrij weinig mee. Je moet hem dan eerst aanmelden. En zonder SIM kan je dan natuurlijk nog steeds niet bellen.

computer space op 11 september 2019 om 11:29 Klopt het dat Apple zo idioot is dat je een telefoon niet kunt opstarten zonder sim?
Nee, als het goed is kun je 'm via iTunes zonder sim als nieuwe iPhone activeren (tenzij hij provider-locked is). Of je gebruikt even de simkaart van je eigen telefoon, na de activering kan ie er weer uit. Je kunt er dan alles mee via WiFi, behalve bellen.

 

computer space op 11 september 2019 om 11:29 Klopt het dat je gratis apps als Whatsapp niet kunt installeren zonder AppleID?
Ja, in de App Store heb je een AppleID nodig om apps te downloaden. Kleine moeite om er een aan te maken? En wat @Night zegt, WhatsApp heeft weinig zin als je geen nummer hebt..

Maar er is geen goede manier om buiten de appstore om iets als whatsapp te installeren?

Ik heb sim, en dus nummer, dat is geen probleem, alleen is er nog een glitch. Wellicht is het refurbtoestel niet goed achtergelaten.

Maar ik heb dus een muziekspeler op de PC nodig om een iPhone aan de gang te krijgen… raar.

Dan lijkt het inderdaad een ander probleem, wat is de foutmelding of de ‘glitch’ dan? En nee, apps installeren zonder app-store kan alleen als je richting het grijze/illegale/jailbreak circuit gaat.

 

iTunes is al sinds de uitvinding van de iPhone de tool om een iPhone te herstellen/activeren/synchroniseren etc. Niks raars aan. Dat het al een paar jaar ook zónder kan staat daar los van, soms kan het nog steeds van pas komen.

Blondmodus ?

Er is geen andere manier dan de App Store om iOS apps te installeren (tenzij je het illegale circuit in wil duiken. Lees: Jailbreaking)

 

Zelfs als je een backup zou hebben van een andere iPhone, worden daarin de apps niet opgeslagen. Deze worden vanuit de App Store opnieuw gedownload bij een Restore van de backup.

Al duizend jaar aan de Apple zijn, maar nog niet eerder een AppleID gebruikt? En er ook nu pas achterkomend dat Apple ‘dicht getimmerd’ is. Dat is bijzonder.

…en zoals zo vaak blijft het dan stil. Heb je 'm aan de praat, computer space?

Vast wel… anders hadden er hier nog wel een paar vragen gestaan ?

??